Aλλάζει το αυτοδιοικητικό τοπίο στη Δυτική Μακεδονία καθώς νέος Περιφερειάρχης εξελέγη ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος, με βάση τα αποτελέσματα (ενσωμάτωση 99%) κερδίζει με ποσοστό 59,03% έναντι 40,97% του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιώργου Δακή.

Δήμαρχο αλλάζουν τρεις στους τέσσερις δήμους, πρωτεύουσες νομών στη Δυτική Μακεδονία. Νέο δήμαρχο αποκτά η Κοζάνη, καθώς με ποσοστό ενσωμάτωσης 91,33%, ο Λευτέρης Ιωαννίδης συγκεντρώνει ποσοστό 57,59% υπερισχύοντας του μέχρι τώρα δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα, που συγκέντρωσε 42,41%.

Στην Καστοριά, στο 100% των ψήφων, ο Ανέστης Αγγελής συγκεντρώνει 60,33% υπερισχύοντας του απερχόμενου δημάρχου Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, ο οποίος συγκεντρώνει 39,67%.

Το σκηνικό παραμένει το ίδιο μόνο στη Φλώρινα, όπου στο σύνολο της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο απερχόμενος δήμαρχος Ιωάννης Βοσκόπουλος συγκέντρωσε ποσοστό 50,42% έναντι 49,58% του Ευστάθιου Κωνσταντινίδη.

Υπενθυμίζεται ότι δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών απέκτησαν τα Γρεβενά, όπου εξελέγη ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ