Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες

Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες

Νεκροί από πυροβολισμούς έπεσαν τρεις άνθρωποι έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, ενώ ένας ακόμη έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ο δράστης έφτασε με αυτοκίνητο στο σημείο της επίθεσης, βγήκε έξω, άνοιξε πυρ κατά περαστικών στην είσοδο του μουσείου και στη συνέχεια διέφυγε οδικώς. Συνελήφθη ένας άνδρας που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση, ενώ η αστυνομία αναζητεί ακόμη ένα άτομο. Το Εβραϊκό Μουσείο και η γύρω περιοχή αποκλείστηκαν αμέσως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νεκροί από πυροβολισμούς έπεσαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στη συνοικία Σαμπλόν στις Βρυξέλλες.

Ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που έσπευσαν στο σημείο.

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση, ενώ όπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία ψάχνει ένα ακόμη άτομο που εικάζεται ότι έφυγε με τα πόδια από το σημείο της επίθεσης.

«Υπήρχε ένα πρόσωπο που έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητό του. Το εντοπίσαμε και το συλλάβαμε. Όμως δεν γνωρίζουμε εάν έχει κάποια σχέση με τα γεγονότα» δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο δράστης έφτασε με αυτοκίνητο στο σημείο της επίθεσης γύρω στις 15:50 (5 ώρα Ελλάδας) κρατώντας ένα σακίδιο, βγήκε έξω και άνοιξε πυρ κατά περαστικών στην είσοδο του μουσείου. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και διέφυγε.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τον αριθμό του αυτοκινήτου και τον έχει δώσει στην αστυνομία. Σε κατάσταση σοκ είναι όσοι βρέθηκαν στο σημείο την ώρα της επίθεσης.

Το Εβραϊκό Μουσείο και η γύρω περιοχή αποκλείστηκαν αμέσως από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από όλα τα κτίρια της εβραϊκής κοινότητας.
{{{ map }}}
Κάτοικος της περιοχής είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τους δύο νεκρούς στην είσοδο του μουσείου. «Ήταν μία νεαρή γυναίκα με αίματα στο κεφάλι. Κρατούσε ακόμη στο χέρι της ένα φυλλάδιο, μάλλον ήταν τουρίστρια. Λίγο πιο πέρα είδα έναν κύριο. Ένας πυροσβέστης του έκανε ανάνηψη, αλλά νομίζω ότι ήταν ήδη νεκρός» είπε.

Η συνοικία Σαμπλόν είναι μαγνήτης για τους τουρίστες, κυρίως επειδή φιλοξενεί πολλά παλαιοπωλεία.

Ο βέλγος πρωθυπουργός, Έλιο ντε Ρούπο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη στήριξή του στις οικογένειες των θυμάτων. «Η χώρα μας και όλοι οι Βέλγοι, όποια και αν είναι η γλώσσα τους, η καταγωγή τους, ή οι πεποιθήσεις τους είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι σε αυτή την αποκρουστική επίθεση σε έναν εβραϊκό πολιτιστικό χώρο» δήλωσε.

Νωρίτερα, διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια «για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες».

Το «φρικτό μακελειό» όπως το χαρακτήρισε καταδίκασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της χώρας του στο Βέλγιο και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Σοκαρισμένος» από την επίθεση δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στη συνοικία Σαμπλόν όπου βρίσκεται το Μουσείο. «Σκέφτομαι τα θύματα που είδα επί τόπου και τις οικογένειές τους» έγραψε ο Ρέιντερς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο δήμαρχος της πόλης κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». «Είναι πολύ σοβαρό το περιστατικό που έγινε στο Εβραϊκό Μουσείο και αυτό δεν είναι τυχαίο» τόνισε. Ο υπουργός Εσωτερικών μιλά αντισημιτική επίθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024