Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς βίωσαν η Λήμνος και η Σαμοθράκη το σεισμό των 6,3 βαθμών

Πώς βίωσαν η Λήμνος και η Σαμοθράκη το σεισμό των 6,3 βαθμών

Μόνο μικρές υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς άφησε πίσω της η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 βαθμών που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. «Ακόμη καταγράφουμε τις ζημιές. Η κατάσταση που επικρατεί στο νησί είναι ήρεμη. Υπάρχουν κάποιες μικροζημιές σε κτίρια και έχουν αναφερθεί δύο μικροτραυματισμοί» λέει στο in.gr πυροσβέστης από τη Λήμνο.

Μόνο μικρές υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς άφησε πίσω της η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 βαθμών που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Δύο μικροτραυματισμοί έχουν καταγραφεί στη Λήμνο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου, είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αλεξανδρούπολη (όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα), την Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αττική. Παράλληλα, έγινε αισθητός στα τουρκικά παράλια, αλλά και στη Βουλγαρία.

«Ακόμη καταγράφουμε τις ζημιές. Η κατάσταση που επικρατεί στο νησί είναι ήρεμη. Υπάρχουν κάποιες μικροζημιές σε κτίρια και έχουν αναφερθεί δύο μικροτραυματισμοί» λέει στο in.gr πυροσβέστης από τη Λήμνο.

Μία βρετανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφρά στο αεροδρόμιο της Λήμνου, όταν έπεσε τμήμα ψευδοροφής. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από το γιατρό του αεροδρομίου.

«Μόνο κάποιες τοιχοποιίες σαθρές έπεσαν και σημειώθηκαν ελάχιστες ζημιές σε κτίρια» τονίζεται και από το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας στη Λήμνο, ενώ η αστυνομία της Σαμοθράκης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ζημιές στο νησί από τον σεισμό.

Πληροφορίες τόσο από την Λήμνο όσο και από τη Σαμοθράκη αναφέρουν ότι δεν γίνονται πλέον μετασεισμοί, τουλάχιστον σε βαθμό που να είναι αισθητοί και να προκαλούν κάποια ανησυχία στους κατοίκους.

Περίπου 10 λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό, στην ίδια περιοχή σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση 5 βαθμών, ενώ η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Β.Αιγαίου συνεχίστηκε με δονήσεις προς την πλευρά της Τουρκίας [με επίκεντρο τον Κόλπο του Ξηρού (Κόλπο του Σάρου) και ανατολικά της Ίμβρου], καθώς και προς την πλευρά της Χαλκιδικής.

Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024