Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Τενεσί επαναφέρει την ηλεκτρική καρέκλα, σε περίπτωση... ανάγκης

Το Τενεσί επαναφέρει την ηλεκτρική καρέκλα, σε περίπτωση… ανάγκης

Η ηλεκτρική καρέκλα θα μπορεί, ξανά, να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση θανατοποινιτών στο Τενεσί: Την τελική έγκριση από τον κυβερνήτη του Τενεσί πήρε διάταξη που... λύνει τα χέρια στις σωφρωνιστικές αρχές εάν υπάρχει έλλειψη των φαρμακευτικών ουσιών που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στις εκτέλεσεις θανατοποινίτων.

Η ηλεκτρική καρέκλα θα μπορεί, ξανά, να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση θανατοποινιτών στο Τενεσί: Την τελική έγκριση από τον κυβερνήτη του Τενεσί πήρε διάταξη που… λύνει τα χέρια στις σωφρωνιστικές αρχές εάν υπάρχει έλλειψη των φαρμακευτικών ουσιών που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στις εκτέλεσεις θανατοποινίτων.

Η διάταξη πέρασε καθώς αρκετές πολιτείες στις ΗΠΑ εξετάζουν πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο προβλημάτων καθώς πολλές φαρμακευτικές -κυρίως στην Ευρώπη- αντιτίθεται στη χρήση σκευασμάτων τους για εκτελέσεις.

Η συζήτηση έχει περιπλακεί με δύο πρόσφατες περιπτώσεις προβληματικών εκτελέσεων, σε άλλες πολιτείες, εξαιτίας του συνδυασμού φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν κάθε φορά. Η πιο πρόσφατη υπόθεση -το τραγικό φιάσκο στο οποίο είχε μετατραπεί η εκτέλεσης θανατοποινίτη στην Οκλαχόμα έχει «παγώσει» ορισμένες εκτελέσεις.

Την τελική έγκριση της διάταξη για την ηλεκτρική καρέκλα στο Τενεσί επιβεβαίωσε στο Reuters εκπρόσωπος της ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή της πολιτείας.

Η ηλεκτρική καρέκλα είχε χρησιμοποιηθεί για τελευταία φορά το 2007. Η τελευταία εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τένεσι είχε γίνει τον Οκτώβριο και η επόμενη έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο -οι σωφρονιστικές υπηρεσίες δηλώνουν πεπεισμένες ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις ουσίες που θα χρησιμοποιηθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024