
Ανοδο 1,75% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, την Παρασκευή, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, στον απόηχο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch και με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις εκλογές της Κυριακής. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.171,15 μονάδες με άνοδο 1,75%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε άνοδο 7,62%, ενώ από τις αρχές Μαΐου υποχωρεί 4,95%.
Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, την Παρασκευή, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, στον απόηχο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch και με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις εκλογές της Κυριακής.
Με την ανοδική κίνηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή (+7,62%) οι επενδυτές δείχνουν να «ποντάρουν» ότι με την ολοκλήρωση του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής δεν θα υπάρξει πρόβλημα στον κυβερνητικό συνασπισμό.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.171,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,75%.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε άνοδο 7,62%, από τις αρχές Μαΐου υποχωρεί σε ποσοστό 4,95%, ενώ από τις αρχές του 2014 σημειώνει άνοδο 0,73%
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 162,36 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,78%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,83%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+4,73%), της Πειραιώς (+4,29%), του ΟΛΠ (+4,01%), της ΔΕΗ (+3,14%), του ΟΠΑΠ (+2,91%), του ΟΤΕ (+2,64%), της Τιτάν (+2,53%), της Εθνικής (+2,23%) και της ΕΧΑΕ (+2,09%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-2,60%), της Frigoglass (-0,86%), της Σωληνουργεία Κορίνθου (-0,65%) και της Ιντραλότ (-0,50%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+2,64%), των Ταξιδιών (+2,60%), των Τραπεζών (+2,56%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,50%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-1,07%), της Υγείας (-0,42%) και των Τροφίμων (-0,37%).
Ανοδικά κινήθηκαν 82 μετοχές, 38 πτωτικά και 25 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Medicon +19,73%, ΑΕΓΕΚ +18,75%, Προοδευτική +16,16%, Spider +15,38% και Diomic +11,11%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ναυτεμπορική -9,73%, Space Hellas-8,45%, Λεβεντέρης(κ) -8,33%, Επίλεκτος -7,52% και ΑΛΚΟ -6,40%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442