Τριακόσια νέα φάρμακα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ
Τριακόσια νέα, καινοτόμα φάρμακα εντάσσονται στη θετική λίστα φαρμάκων, ώστε να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Απ' αυτά, περίπου 40 έχουν νέα δραστική ουσία, ενώ τα υπόλοιπα θα ενταχθούν σε θεραπευτικές κατηγορίες φαρμάκων που έχουν γενόσημα.
Τριακόσια νέα, καινοτόμα φάρμακα εντάσσονται στη θετική λίστα φαρμάκων, ώστε να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Απ’ αυτά, περίπου 40 έχουν νέα δραστική ουσία, ενώ τα υπόλοιπα θα ενταχθούν σε θεραπευτικές κατηγορίες φαρμάκων που έχουν γενόσημα.
«Είναι εντελώς απαράδεκτο οι έλληνες ασθενείς και μόνον να μην μπορούν να βρουν εξελιγμένες θεραπείες που άλλοι ευρωπαίοι πολίτες είχαν στη διάθεσή τους» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι μειώνεται η συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη, διότι αυξάνονται σε φάρμακα ορισμένων θεραπευτικών κατηγοριών οι ασφαλιστικές τιμές (θα καλύπτει μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς ο ΕΟΠΥΥ), καθώς και ότι θα διατίθενται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ).
Σήμερα, τα εν λόγω σκευάσματα διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των Νοσοκομείων και μόνο όταν ο ασθενής δεν μπορούσε να τα βρει στον ΕΟΠΥΥ μπορούσε να τα προμηθευτεί από ιδιωτικό φαρμακείο.
Με υπουργική απόφαση, οι ασθενείς θα μπορούν να τα προμηθεύονται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία μετά την έκδοση του νέου δελτίου τιμών.
«Αισιοδοξία και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε εσείς καλύτερα από εμάς!», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης
Με χιούμορ, άνεση και καλή διάθεση αντιμετώπισαν οι πρώτοι υποψήφιοι την πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές 2026, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις στα θέματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2026 - Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία