Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουβέλης: Δώστε μας δύναμη για να δώσουμε λύσεις

Κουβέλης: Δώστε μας δύναμη για να δώσουμε λύσεις

Ασκώντας έντονη κριτική τόσο στην κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ, στο Μοναστηράκι, κάλεσε τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να δώσουν με την ψήφο τους, τη δύναμη στη ΔΗΜΑΡ για να προωθήσει στην Ευρώπη, μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με σταθερότητα και ρεαλισμό, τις αλλαγές που χρειάζονται.

Ασκώντας έντονη κριτική τόσο στην κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ, στο Μοναστηράκι, κάλεσε τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να δώσουν με την ψήφο τους, τη δύναμη στη ΔΗΜΑΡ για να προωθήσει στην Ευρώπη, μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με σταθερότητα και ρεαλισμό, τις αλλαγές που χρειάζονται.

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε την ενίσχυση του κόμματος του για να αλλάξει, όπως είπε, η χώρα με ευθύνη και σταθερότητα, χωρίς λαϊκισμό και για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής προοδευτικών πολιτικών.

«Η ΔΗΜΑΡ ανταποκρίθηκε σε αυτές τις προκλήσεις. Τον Ιούνιο του 2012, που δοκιμαζόταν η σταθερότητα της χώρας και η παραμονή μας στο ευρώ – η τυπική χρεοκοπία ήταν πάνω από τη χώρα, η ουσιαστική χρεοκοπία είχε βέβαια επέλθει, μπήκαμε στην κυβέρνηση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας. Δεχτήκαμε τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, παρότι με πολλές δε συμφωνούσαμε.

»Εμείς άλλωστε είχαμε καταψηφίσει και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο και το τότε μεσοπρόθεσμο πλαίσιο. Μας ήταν εύκολο να μετακινηθούμε στο βολικό, άνετο και ευρύχωρο χώρο της αντιπολίτευσης . Δεν το πράξαμε από θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και την κοινωνία.

»Δεν μπορούσαμε όμως να αποδεχτούμε πρακτικές Μπαλτάκου και συντηρητικές πολιτικές, πέραν των δεσμεύσεων της χώρας, που – με μονοκομματική αντίληψη και με την αποδοχή του ΠΑΣΟΚ – ήθελε να επιβάλλει η ΝΔ», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης και δήλωσε έτοιμος να συμπράξει και πάλι η ΔΗΜΑΡ, εφόσον χρειαστεί, σε κυβέρνηση με προγραμματικές δεσμεύσεις, που θα τηρούνται, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

«Με αυτές τις προϋποθέσεις θα συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις, που είναι αναγκαίες για τη σταθερότητα της χώρας. Ζητάμε να μας κάνετε ισχυρούς. Τόσο ισχυρούς για να αποτρέπουμε τη λήψη επαχθών μέτρων για την κοινωνία. Τόσο ισχυρούς που να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση με διακριτή ατζέντα και να επιβάλλουμε λύσεις κοινωνικά δίκαιες και δημοκρατικές. Λύσεις και πολιτικές ανόρθωσης της χώρας. προοδευτικές υπέρ της κοινωνίας και της δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε με έμφαση ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στη χώρα είναι κοινωνική πλειοψηφία. «Είναι ιστορική, πολιτική αναγκαιότητα η δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε τη θέση του για ανασύνταξή της Κεντροαριστεράς στη βάση ενός συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος η οποία θα αποτελεί εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

«Είμαι αποφασισμένος να αναλάβω μετά τις ευρωεκλογές, τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, για να έχει η χώρα μια προοδευτική και δημοκρατική εναλλακτική κυβερνητική λύση. Στοχεύουμε σε μια νέα πορεία της χώρας», είπε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέφερε ότι συνιστούν μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και εξέφρασε την ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των συνδυασμών που στήριξε το κόμμα του καθώς επιβραβεύτηκαν υποψηφιότητες με βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων και αξιόπιστων προσώπων, όπως είναι αυτές του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα, παρότι το αποτέλεσμα στην περιφέρεια Αττικής δεν ήταν ικανοποιητικό.

«Η προσπάθεια που γίνεται αυτές τις μέρες να παρουσιαστεί ότι δήθεν εξαϋλώθηκε στο χώρο της αυτοδιοίκησης είναι μια κατάφωρη διαστρέβλωση, μια αντιστροφή της πραγματικότητας. «Την επόμενη Κυριακή η υποστήριξη των πολιτών στα σχήματα αυτά πρέπει να ολοκληρωθεί. Στις περιπτώσεις, όπου το ψηφοδέλτιο που υποστηρίξαμε δεν συμμετέχει στον δεύτερο γύρο, τότε καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν στη βάση των κριτηρίων που είχαν τεθεί από τον πρώτο γύρο: της ύπαρξης, δηλαδή, προοδευτικού αυτοδιοικητικού προγράμματος και της αξιοσύνης των προσώπων.

Ειδική αναφορά έκανε, ο κ. Κουβέλης, στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι η δικαστική αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της είναι αναγκαία, αλλά όχι επαρκής. «Είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας να εργασθούν συντονισμένα και πολυδιάστατα για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου», τόνισε ο κ. Κουβέλης και κάλεσε όλους τους πολίτες στο β’ γύρο να καταψηφίσουν τα ακροδεξιά στοιχεία ή τα πρόσωπα που ταυτίζονται με διαφθορά και παράνομες ενέργειες .

Σχετικά με τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη είναι στο DNA της Δημοκρατικής Αριστεράς και πως ήταν η πρώτη προοδευτική πολιτική δύναμη της χώρας, που τάχτηκε ανοιχτά υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ. «Παραμένουμε σταθερά ευρωπαϊστές. Θεωρούμε την ένταξη της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ιστορική κατάκτηση. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της», υπογράμμισε.

Σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, ο Φώτης Κουβέλης επέκρινε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν υπάρχει χειρότερη πολιτική από τα «ψεύτικα διλήμματα». Τη καλλιέργεια διχασμού και μια κακέκτυπη έκδοση ενός «νέου δικομματισμού». Όσο λάθος είναι το δίλημμα «ΝΔ ή περιπέτεια» άλλο τόσο λάθος είναι το δίλημμα «Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι χρέος των προοδευτικών πολιτών, με την ψήφο τους την Κυριακή, να απορρίψουν τα ψεύτικα διλήμματα των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», συνέχισε και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές και πως πρέπει να αλλάξουν καθώς δεν μπορούν να στηρίζονται στην υπερφορολόγηση, τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και των δημοσίων επενδύσεων.

Ο Φώτης Κουβέλης κατέληξε ζητώντας από τους πολίτες: «Δώστε μας δύναμη για να δώσουμε λύσεις. Λύσεις ρεαλιστικές, προοδευτικές και δίκαιες. Η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς – Προοδευτικής Συνεργασίας είναι απαραίτητη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024