Στις 27 Οκτωβρίου του 2012 η Μαρία Τσιαρτσιάνη και η Βίκυ Αρβανίτη έχασαν 2-1 από τις Αμερικανίδες Κέισι / Ρος και κατέλαβαν την 7η θέση στο τουρνουά OPEN της Μπανγκσαέν στην Ταϊλάνδη. Αυτή ήταν και η τελευταία κοινή τους εμφάνιση στην άμμο, καθώς η Μαρία αποφάσισε να μπει στο χειρουργείο για να αποκαταστήσει το πρόβλημα με τον λαβωμένο ώμο της. Στις 12 Μαΐου 2013 ανακοίνωνε και επίσημα την απουσία τους από τους αγώνες της άμμου, ενώ λίγο αργότερα έφερε στον κόσμο την κόρη της Σοφία!

Η πρώτη επίσημη επανεμφάνιση για Βίκυ και Μαρία θα γίνει στην α’ φάση του προ-ολυμπιακού τουρνουά που φιλοξενεί η χώρα μας στον Σχοινιά στις 21-22 Ιουνίου.

Και αν το στοίχημα για το νέο ελληνικό «δίδυμο» Πέννυ Καραγκούνη – Βίκυ Αρβανίτη, ήταν επιτυχημένο, η Τσιαρτσιάνη κέρδισε το δικό της μεγάλο «στοίχημα» που ήταν η γρήγορη επιστροφή στην άμμο!

Και αυτό συνέβη το πρωί της Δευτέρας 19 Μαΐου 2014, καθώς το όνομά της ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Ταμπουρατζής, στην ανακοίνωση των κλήσεων με αφορμή την προ-Ολυμπιακή προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών του Μπιτς Βόλεϊ.

Σχεδόν 20 μήνες αργότερα, το κορυφαίο σύγχρονο ζευγάρι της άμμου ενώθηκε και πάλι, αφού η Τσιαρτσιάνη έχοντας πάρει το «πράσινο» φως από τους γιατρούς (για την κατάσταση του ώμου της), αλλά κυρίως νιώθοντας την ίδια λαχτάρα για να επιστρέψει σε δράση από χθες τέθηκε στη διάθεση του Ομοσπονιακού τεχνικού Κώστα Ταμπουρατζή και ξεκίνησε προπονήσεις μαζί με τη Βίκυ.

«Όταν γεννήθηκε η Σοφία, προτεραιότητα μου ήταν η κόρη μου και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν κι εγώ περίεργη για να δω πως θα αντιδράσω και κυρίως αν θα νιώσω την ανάγκη να παίξω ξανά. Τώρα η Σοφία μεγάλωσε λίγο, φαίνεται ότι ο ώμος μου είναι υγιής κι από τη στιγμή που εξακολουθώ να θέλω να βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία πιστεύοντας ότι μπορώ να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν», είπε η 34άχρονη Μαρία και συνέχισε:

«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα γιατί είμαι καιρό έξω… Όλα μοιάζουν γνώριμα, αλλά ταυτόχρονα μοιάζουν και σχεδόν καινούργια, αφού και ψυχολογικά και σωματικά ήμουν για αρκετό καιρό έξω από αυτή τη διαδικασία. Δεν θα έλεγα ότι έχω άγχος. Περισσότερο μπορώ να πω ότι νιώθω λαχτάρα για να ξαναμπώ στο γήπεδο να ξεκινήσω προπονήσεις, αγώνες, αλλά και απορία για να δω αν μπορώ να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν», ήταν τα λόγια της ενώ το τελευταίο διάστημα είχε ξεκινήσει από μονή της προπονήσεις «για προσωπική ευχαρίστηση κι όχι με σκοπό την επανένταξη μου και γι’ αυτό θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να βρεθώ στην επιθυμητή κατάσταση».

«Η Σοφία είναι πλέον το τρίτο μέλος της ομάδας, η μασκότ μας, αλλά και το μέλλον του μπιτς βόλεϊ αφού έχει αρχίσει την εκπαίδευση από πολύ μικρή», συμπληρώνει η Αρβανίτη με χαμόγελο και συμφωνεί με τη Μαρία για τα περίεργα συναισθήματα που νιώθει και η ίδια:

«Είναι αλήθεια ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα αφού ξαναβρισκόμαστε στο γήπεδο μετά τον Οκτώβριο του 2012 και είναι σα να ξεκινάμε και πάλι από την αρχή… Παρόλο που γνωριζόμαστε τόσο καλά νιώθω ότι ξαναζώ την πρώτη μέρα το 2009 όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά ως ζευγάρι στην άμμο», λέει και συνεχίζει: «Με την Μαρία γνωριζόμαστε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και γρήγορα πιστεύω ότι θα βρούμε τον κώδικα επικοινωνίας μέσα στο γήπεδο. Χημεία υπάρχει, αλλά σίγουρα χρειάζεται ένα στάδιο προσαρμογής, αφού η Μαρία προέρχεται από μια εγκυμοσύνη, από ένα χειρουργείο και δεν είναι 100% έτοιμη».

Η Βίκυ πάντως δεν ξέχασε και την μέχρι πρότινος παρτενέρ της Πέννυ Καραγκούνη, η οποία σ’ αυτούς τους 20 μήνες ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο και σε γενικές γραμμές τα πήγε πολύ καλά.

«Ήταν μια πολύ καλή συνεργασία για μένα, αλλά και για την Πέννυ η οποία πήρε εμπειρίες συμμετέχοντας σε μεγάλα τουρνουά. Τώρα η επιστροφή της Μαρίας θα μας βοηθήσει να έχουμε δύο δυνατές ομάδες γιατί κι η Πέννυ αυτό το διάστημα αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες τις οποίες τώρα θα προσπαθήσει να μεταφέρει στην Εύη (Χρήστου). Θα είμαστε δύο ανταγωνιστικές ομάδες κι αυτό είναι ότι καλύτερο για την επόμενη μέρα στο Μπιτς Βόλεϊ».

Οι επιλογές του Ομοσπονδιακού τεχνικού

Από εκεί και πέρα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Ταμπουρατζής στην ανακοίνωση των κλήσεων με αφορμή την προ-Ολυμπιακή προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών του Μπιτς Βόλεϊ, συμπεριέλαβε τις ακόλουθες αθλήτριες:

Αρβανίτη Βίκυ, Βλαχάκη Κωνσταντίνα, Καραγκούνη Πένυ, Μεθενίτη Πηγιάννα, Σπανού Άννα, Τσιαρτσιάνη Μαρία και Χρήστου Εύη.

Η Πέννυ Καραγκούνη θα πορευτεί με την δευτεραθλήτρια Ελλάδος, Εύη Χρήστου, δημιουργώντας ένα δεύτερο ισχυρό ζευγάρι στην άμμο.

Παράλληλα, Βλαχάκη και Μεθενίτη ολοκληρώνουν τις τρεις πρώτες ομάδες που θα αποτελέσουν το βασικό κορμό των Εθνικών ομάδων, ενώ μέλος του Εθνικού σχεδιασμού παραμένει η Άννα Σπανού.

Στους άνδρες οι κλήσεις στην Εθνική ομάδα περιλαμβάνουν τους: Ζουπάνι Νίκο, Κοτσιλιάνο Γιώργο, Κουζούνη Παύλο, Μπιλλήρη Φερνάντο, Παπαδημητρίου Θοδωρή, Ρουμελιωτάκη Γιάννη και Σακόγλου Χάρη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος Μπιλλήρης Φερνάντο και Κουζούνης Παύλος συνεχίζουν μαζί και προετοιμάζονται εντατικά χωρίς τα προβλήματα τραυματισμών που απασχόλησαν την περασμένη σεζον.

Οι δευτεραθλητές Ελλάδος, Παπαδημητρίου/Σακόγλου που έδειξαν πολύ καλά δείγματα βελτίωσης την προηγούμενη σεζόν, αποτελούν σημαντικό μέρος των Εθνικών ομάδων και συνεχίζουν την προσπάθεια τους στην Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα στον Εθνικό Σχεδιασμό, εντάσσονται οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνι καθώς ξεπεράστηκαν με αμοιβαία κατανόηση τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν, με τους δύο αθλητές να υπολογίζονται για την συμμετοχή στα προ-ολυμπιακά τουρνουά. Ενώ μέλος του Εθνικού Σχεδιασμού παραμένει ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr