Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Μιλάνο «φλέγεται» για το «ξεκαθάρισμα» Ρεάλ - Μακάμπι

Το Μιλάνο «φλέγεται» για το «ξεκαθάρισμα» Ρεάλ – Μακάμπι

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθούν αντιμέτωπες το βράδυ της Κυριακής (21:00, ΝΕΡΙΤ) στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα που φιλοξενείται στο κλειστό «Mediolanum Forum» του Μιλάνου και σίγουρα σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ. Η «βασίλισσα» είναι φαβορί (έστω και αν αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν αρέσουν στους κόουτς), ενώ η «ομάδα του λαού» που μπορεί να έχει στο πλευρό της χιλιάδες φιλάθλους, είναι το ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Ο Χρήστος Χριστοδούλου ορίστηκε πρώτος διαιτητής του τελικού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθούν αντιμέτωπες το βράδυ της Κυριακής (21:00, ΝΕΡΙΤ) στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα που φιλοξενείται στο κλειστό «Mediolanum Forum» του Μιλάνου και σίγουρα σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ. Η «βασίλισσα» είναι φαβορί (έστω και αν αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν αρέσουν στους κόουτς), ενώ η «ομάδα του λαού» που μπορεί να έχει στο πλευρό της χιλιάδες φιλάθλους, είναι το ξεκάθαρο αουτσάιντερ.

Η Μακάμπι γύρισε από την «κόλαση» για να αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ στα ημιτελικά, έχει σαφώς πιο «μικρό» ρόστερ από τη Ρεάλ που έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη μισητή της αντίζηλο Μπαρτσελόνα.

Η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ των 8 τίτλων και φιναλίστ στο Λονδίνο πέρυσι, θέλει να φτάσει τα 9 και να βάλει πλώρη του χρόνου για το 10ο μέσα στο «σπίτι» της, καθώς το Final Four του 2015 θα γίνει στη Μαδρίτη!

Από την άλλη, η ομάδα «θρησκεία» του Ισραήλ, Μακάμπι, με πέντε τίτλους, εάν καταφέρει να κόψει πρώτη το… νήμα, θα φτάσει τα 6 τρόπαια, που θα την φέρουν στη 2η θέση και θα προσθέσει το όνομά της στη λίστα με τα «χρυσά» αουτσάιντερς, όπως οι Γιουγκοπλάστικα (1989), Παρτίζαν (1992), Λιμόζ (1993), Mπανταλόνα (1994), Ζαλγκίρις (1999) και Ολυμπιακός (2012).

Όσον αφορά στους προπονητές, κανείς εκ των δύο του τελικού δεν απειλεί τον πολυνίκη, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς των 8 τίτλων.

Ο Χριστοδούλου πρώτος διαιτητής

Ο Χρήστος Χριστοδούλου ορίστηκε πρώτος διαιτητής του τελικού. Ο Έλληνας ρέφερι θα διευθύνει τον αγώνα της Ρεάλ με τη Μακάμπι, ενώ θα πλαισιωθεί από τον Σλοβένο Σάσα Πουκλ και τον Σέρβο Μιλιβόιε Γιόβτσιτς. Στη «μάχη» του τίτλου ο Χριστοδούλου θα βρει τους συμπατριώτες του Σοφοκλή Σχορτσανίτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Γιάννη Μπουρούση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρόγραμμα με τηλεοπτική κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ:

Παρασκευή 16 Μαΐου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 67-68
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 62-100

Κυριακή 12 Μαΐου

«Μικρός Τελικός»
18:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα

Τελικός
21:00 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024