Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαοδίκης: Δρόμος που σφύζει από ζωή στη Γλυφάδα

Λαοδίκης: Δρόμος που σφύζει από ζωή στη Γλυφάδα

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ο «νότος» μπαίνει δυναμικά στο γήπεδο και βάζει καλάθι. Δύο βαθμοί συν για τη Γλυφάδα που αποτελεί ακόμη σημαντικό νυχτερινό πόλο έλξης με την οδό Λαοδίκης να είναι ένας από τους βασικότερους αμυντικούς της. Ένας δρόμος που χαρίζει κάθε Σαββατοκύριακο την αίσθηση του open πάρτι, με τις νεανικές φωνές να δίνουν δυναμικά το […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ο «νότος» μπαίνει δυναμικά στο γήπεδο και βάζει καλάθι. Δύο βαθμοί συν για τη Γλυφάδα που αποτελεί ακόμη σημαντικό νυχτερινό πόλο έλξης με την οδό Λαοδίκης να είναι ένας από τους βασικότερους αμυντικούς της.

Ένας δρόμος που χαρίζει κάθε Σαββατοκύριακο την αίσθηση του open πάρτι, με τις νεανικές φωνές να δίνουν δυναμικά το παρών, τα κοκτέιλ να πηγαινοέρχοναται ανάμεσα στα πλήθη και το καλοκαίρι να δείχνει το «πρόσωπό» του.

Η πιάτσα που μετρά τρία, περίπου, χρόνια ζωής ανεβαίνει στον βαθμολογικό «πίνακα», με ένα χαλαρό στιλ που θυμίζει Νέα Ερυθραία και Τζια.

Ατού της οδού Λαοδίκης τα κοκτέιλ και οι ξέφρενοι ρυθμοί. Ακολουθεί το δρόμο της «αναγέννησης», όπως η πλατεία Αγίας Ειρήνης που έχει θέσει εκτός «παιχνιδιού» διαχρονικά στέκια.

Η μόδα των μπαρ βρίσκεται πλέον στην πρωτοκαθεδρία. Όπως και η Νέα Ερυθραία έτσι και η οδός Λαοδίκης δεν κάνει «διακρίσεις». Τα πλήθη είναι ανάμικτα, από κάθε πιάτσα και περιοχή. Κοινός παρονομαστής η διάθεση για χαλαρό ποτό και λίγο χορό, εάν δεν επικρατεί συνωστισμός.

Η οδός Λαοδίκης έγινε ένας από τους νυχτερινούς «επαναστάτες» της Γλυφάδας με το «Mosaiko», το «Holy Spirit» και το «Soleto».

Εναλλακτική ποπ και ροκ οντότητα της Γυφάδας το «Mosaiko», δροσερός χώρος, με έντονα χρώματα και μουσικές προηγούμενων δεκαετιών.

Η ροκ και ποπ διάθεση του μαγαζιού καθρεφτίζεται στα κοκτέιλ του , από τα οποία ξεχωρίζει το Green apple basil, που περιέχει τζιν, lime, ξινόμηλο, σιρόπι τζίντζερ και φύλλα βασιλικού. Καίει, αλλά αξίζει να πιει κανείς το Spicy Fifty με βότκα βανίλια, φυσικό χυμό λεμόνι, elder flower, τσίλι και μέλι. Απαρατήρητο δεν περνά και το Passion Fruit με Whire Rum, midori, passoa, lime, passion fruit puree, σιρόπι μέντας.

Ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ όχι μόνο της Γλυφάδας, αλλά ίσως και της Αθήνας, το «Holy Spirit», που είναι ένας μικρός και μοντέρνος χώρος.
Θυμίζει κάτι από Νέα Υόρκη, αλλά και από τρέλα νησιού, με τη μάχη του κοκτείλ να εκτυλίσσεται στις μπάρες.

Η μάχη για ένα γευστικό κοκτέιλ, όπως το Jack Sparrow και το Zombie με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού στα ποτήρια, «πρωταγωνιστεί» στο μπαρ.

Το «Holy Spirit» δίνει την αίσθηση του φρούτο – «παραδείσου», καθώς κινείται με βασικό παίκτη τα φρούτα και το Bacardi.

Η «καρδιά» της μεσαιωνικής Ιταλίας «μεταφέρθηκε» στο «Soleto», έναν πόλο έλξης για γαστρονομικές αναζητήσεις που με τον χαρακτήρα του all day παντρεύει τη γεύση με την απόλαυση. Στο γεμάτο άρωμα και ένταση μέρος μπορεί να βρει κανείς είκοσι διαφορετικές ποικιλίες ψωμιών, γευστικότατες πίτσες, αλλά και παραδοσιακά προϊόντα.

Με συμμάχους τα ποικίλα κρασιά και τα κοκτέιλ, από τα οποία ξεχωρίζουν τα Espresso martini, Pornstar και Spicy margarita, το «Soleto» ανοίγει την αγκαλιά του σε κάθε ηλικία και γούστο.

Από κρουασάν σοκολάτας, πίτσες, πρωτότυπα κοκτέιλ μέχρι διαφόρων ειδών επιδόρπια και παγωτά δυναμιτίζουν τους ουρανίσκους. Η ιταλική φωλιά συνδυάζει το ποιοτικό φαγητό με το καλό ποτό και τη διασκέδαση.




entertainment.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024