
Στις 20 Μαΐου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας
Στις 20 Μαΐου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Στις 20 Μαΐου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Συγκεκριμένα, στην από 10.05.2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με καταβολή μετρητών και η έκδοση και διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό σε ειδικούς επενδυτές, 1.136.363.637 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών της Τράπεζας ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμή διαθέσεως 2,20 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται ότι το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής, εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Οι Νέες Μετοχές θα εισαχθούν για διαπραγμάτευση στην Αγορά Αξιών της ΕΧΑΕ.
Για την εισαγωγή και την έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών απαιτείται η προηγούμενη έγκριση της ΕΧΑΕ.
Το Ενημερωτικό Δελτίο, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την 13.05.2014, θα είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα: (i) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr), (ii) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.hcmc.gr), και (iii) της Τράπεζας (www.nbg.gr) στην ενότητα «Ενημέρωση επενδυτών – Ετήσιες Εκθέσεις και Ενημερωτικά Δελτία», από την 13.05.2014, καθώς και σε έντυπη μορφή, εφόσον ζητηθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442