Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες ανοικτά της Λαμπεντούζα

Νέα πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες ανοικτά της Λαμπεντούζα

Μία ακόμη τραγωδία εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα ανοικτά της Λαμπεντούζα. Σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες βυθίστηκε στα νότια του ιταλικού νησιού. Πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής έχουν περισυλλέξει 14 σορούς από τη θάλασσα. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 400 άτομα, εκ των οποίων περίπου 200 έχουν διασωθεί. Εάν ο αριθμός επιβεβαιωθεί, τότε οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε δεκάδες.

Μία ακόμη τραγωδία εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα ανοικτά της Λαμπεντούζα. Σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες βυθίστηκε στα νότια του ιταλικού νησιού. Πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής έχουν περισυλλέξει 14 σορούς από τη θάλασσα. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 400 άτομα, εκ των οποίων περίπου 200 έχουν διασωθεί.

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τζούσι Νικολίνι, δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 14 σοροί. Τον αριθμό επιβεβαιώνει το ιταλικό Ναυτικό, κάνοντας λόγο για 200 διασωθέντες.

Εκπρόσωπος του ιταλικού ναυτικού είχε νωρίτερα δηλώσει ότι στο σκάφος υπολογίζεται ότι επέβαιναν περίπου 200 άτομα, ωστόσο ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 400 επιβάτες.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του ιταλικού Ναυτικού δήλωσε στο Associated Press ότι ο αριθμός των επιβατών του σκάφους δεν είναι γνωστός, επομένως δεν μπορεί να καθοριστεί ο αριθμός των αγνοουμένων.

Εάν, πάντως, ο αριθμός επιβεβαιωθεί, τότε οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε δεκάδες.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ansa, πολλά πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού συμμετέχουν στην επιχείρηση Mare Nostrum και εμπορικά πλοία έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Το πρωί της Δευτέρας πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού μετέφερε στο Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας εξήντα ένα ανήλικα από την Σομαλία τα οποία ταξίδευαν σε πλεούμενο που κινδύνευε να βυθιστεί, ενώ άλλοι 400 μετανάστες έφτασαν την Κυριακή στην πόλη Τράπανι της Σικελίας, όπου τα κέντρα ταυτοποίησης και απέλασης είναι, πλέον, υπερπλήρη.

Η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, δήλωσε «σοκαρισμένη» από το νέο ναυάγιο, κάλεσε την ΕΕ να δράσει και πρόσθεσε ότι το θέμα της Μεσογείου θα συζητηθεί στην Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 5 και 6 Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024