Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαμαράς προς ΚΟ: Στηρίξτε εμπράκτως την ΝΔ και τις επιλογές της

Σαμαράς προς ΚΟ: Στηρίξτε εμπράκτως την ΝΔ και τις επιλογές της

Μήνυμα προς τους «γαλάζιους» βουλευτές να γυρίσουν όλη τη χώρα και να δώσουν τον αγώνα ώς το τελευταίο λεπτό, για να αποφευχθεί η χαλαρότητα, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ. Ασκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εχθρός του είναι η ανάπτυξη, ενώ είπε στους βουλευτές του: «Θυμίστε στον κόσμο ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τρομοκράτες». Επίσης, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν ούτε νέα μνημόνια, ούτε νέα μέτρα.

Μήνυμα προς τους «γαλάζιους» βουλευτές να γυρίσουν όλη τη χώρα και να δώσουν τον αγώνα ώς το τελευταίο λεπτό, για να αποφευχθεί η χαλαρή ψήφος, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ. Ασκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εχθρός του είναι η ανάπτυξη, ενώ είπε στους βουλευτές του: «Θυμίστε στον κόσμο ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τρομοκράτες». Επίσης, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν ούτε νέα μνημόνια, ούτε νέα μέτρα.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφιάλτης, ότι στέλνει διαρκώς διχαστικά μηνύματα και υβρίζει, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στην Θράκη είπε ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης, χωρίς να αποπεμφθεί, ενώ τελικά αποπέμφθηκε η ακτιβίστρια από το ευρωψηφοδέλτιο.

«Μας ζητούν διάλογο, την ώρα που οι ίδιοι δεν τολμούν να πάνε στα ευρωπαϊκά fora. Τι να τους πουν; Ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ; Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιμπεριαλιστική δύναμη; Ότι θέλουν να βγούμε από το ΝΑΤΟ;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Τι θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους;» συνέχισε ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι η Κουμουνδούρου θα εξαφανιστεί, όταν περάσει η κρίση. Τρέφονται από την κρίση, εχθρός τους είναι η ανάπτυξη, σημείωσε.

«Στηρίξετε την παράταξη»

Απευθυνόμενος στους «γαλάζιους» βουλευτές τους κάλεσε να στηρίξουν την παράταξη και τις επιλογές της, να δώσουν αγώνα ώς το τελευταίο λεπτό και να γυρίσουν όλη την χώρα εξηγώντας στους πολίτες την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- τίποτα δεν είναι δεδομένο και ακόμη και μικρά λάθη μπορεί να μας οδηγήσουν πίσω στην κρίση.

«Η νίκη είναι στα χέρια μας» είπε ο πρωθυπουργός συγχαίροντας τους βουλευτές για την ώς τώρα στάση τους: «Δώσατε τον πιο σκληρό αγώνα. Χάρη σε σας είμαστε σήμερα εδώ. Είμαστε η πιο συμπαγής και σταθερή ομάδα στην Βουλή. Η ΝΔ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας της δημοκρατίας».

«Ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο»

Αφού σήμειωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ούτε νέα μέτρα ούτε νέα μνημόνια, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα δεν βρίσκεται εκεί όπου βρισκόταν πριν από δύο χρόνια και ότι τώρα όλοι χαιρετίζουν την εξυγείανση, τη διανομή κοινωνιού μερίσματος, την ύφεση που τελειώνει, τις διαρθρωτικές αλλαγές και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Σημείωσε ότι «στο μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε προβλέπεται για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ανάπτυξη, καθώς επίσης ότι μέχρι το 2018 η ανεργία θα έχει μειωθεί κατά 10 μονάδες. Το 2020 θα έχουμε ανακτήσει το προ κρίσης επίπεδο, αλλά σε υγιείς βάσεις και χωρίς τις παθογένειες. Φθάνει να μείνουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει και αυτό θα κριθεί στις προσεχείς εκλογές».

» Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να δώσει στην παράταξή μας τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις τελευταίες αντιστάσεις από τους νοσταλγούς της παρακμής και να κάνουμε το άλμα στο αύριο. Η παράταξη της ΝΔ βάζει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης, με ανταγωνιστικότητα και αξιοπιστία, πέρα από τα σύνορά μας. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να προχωρήσουμε στη Νέα Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, γιατί με πολλές θυσίες ξεπεράσαμε τα πιο δύσκολα και είμαστε κοντά στο να κάνουμε πράγματα που μέχρι πρόσφατα τα θεωρούσαν αδιανόητα.

Σημείωσε, επίσης, ότι η χώρα πέρασε πολλά και υποφέρει ακόμη, αλλά Αργεντινή δεν γίναμε, όπως θέλαν κάποιοι. Επίσης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σε λίγο καιρό θα βρεθούμε στο ίδιο βιωτικό επίπεδο που βρισκόμασταν, με πιο στέρεες βάσεις

Ακολούθως έθεσε το ερώτημα «κάποιοι λένε ότι ευημερούν μόνο οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι;», για να απαντήσει ότι πριν από δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. «Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι» είπε.

Σημείωσε ακόμη ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο μεταβατικό στάδιο και ότι ποτέ δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα διορθώνοντας αγκυλώσεις και στρεβλώσεις δεκαετιών.

Ζητάμε από τον λαό, είπε, να μας δώσουν την δύναμη να ξεπεράσουμε τις τελευταίες αντιστάσεις, να κάνουμε το άλμα στα αύριο.

Νένα Σώκου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024