Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεύγουν οι αντικαθεστωτικοί από τη Χομς, το «λίκνο» της εξέγερσης

Φεύγουν οι αντικαθεστωτικοί από τη Χομς, το «λίκνο» της εξέγερσης

Τις θέσεις τους στη Χομς της κεντρικής Συρίας εγκαταλείπουν οι αντικαθεστωτικοί, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα με την κυβέρνηση Άσαντ. Σύμφωνα με ακτιβιστές και ΜΜΕ, οι ένοπλοι ξεκίνησαν την αποχώρησή τους με λεωφορεία πριν μεταφερθούν μερικά χιλιόμετρα βορειότερα.

Τις θέσεις τους στη Χομς της κεντρικής Συρίας εγκαταλείπουν οι αντικαθεστωτικοί, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα με την κυβέρνηση Άσαντ.

Σύμφωνα με ακτιβιστές και ΜΜΕ, οι ένοπλοι ξεκίνησαν την Τετάρτη να αποχωρούν με λεωφορεία πριν μεταφερθούν μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, στην Ταλμπισέχ και το Νταρ αλ Καμπίρα

Τα λεωφορεία, υπό τη συνοδεία του συριακού στρατού, είχαν ξεκινήσει το μεσημέρι την απομάκρυνση των συνολικά περίπου 1.200 αντικαθεστωτικών που συμφώνησαν να αποχωρήσουν.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι αντικαθεστωτικοί θα ανοίξουν την πρόβαση σε δύο χωριά υπό πολιορκία για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η άρση του αποκλεισμού, σύμφωνα με οργανώσεις ακτιβιστών, ξεκίνησε την ώρα της απομάκρυνσης των πρώτων ομάδων από τη Χομς.

Οι περιοχές της Χομς στις οποίες βρίσκονταν οι αντικαθστωτικοί είχαν αποκλειστεί από τον συριακό στρατό για πάνω από έναν χρόνο, με επακόλουθο σοβαρές ελλείψεις τροφίμων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024