Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το βλέμμα στο ποσοστό της αποχής διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές

Με το βλέμμα στο ποσοστό της αποχής διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές

Σε ήρεμο κλίμα και με αντιπάλους την αποχή που αναμένεται να φτάσει και φέτος σε υψηλά επίπεδα, αλλά και την αδυναμία των παρατάξεων να εκδώσουν για ακόμη μια φορά κοινά αποτελέσματα, ψηφίζουν φέτος οι φοιτητές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους.

Σε ήρεμο κλίμα και με αντιπάλους την αποχή που αναμένεται να φτάσει και φέτος σε υψηλά επίπεδα, αλλά και την αδυναμία των παρατάξεων να εκδώσουν για ακόμη μια φορά κοινά αποτελέσματα, ψηφίζουν φέτος οι φοιτητές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους.

«Απέχω γιατί οι εκλογές αυτές είναι μια μικρογραφία του πολιτικού συστήματος. Δεν χρειαζόμαστε τα κόμματα στο πανεπιστήμιο αλλά μια δυναμική εκπροσώπηση για τα δικαιώματα των φοιτητών» σημείωνε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εκλογές, πάντως, έχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες. Η πρώτη, έχει να κάνει με την πρόταση που κατέθεσε η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών, δηλαδή μιας νέας ΕΦΕΕ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Σύμφωνα με πηγές από τη φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν είναι εντελώς αρνητικές σε αυτή την προοπτική.

Η δεύτερη διαφορά, αφορά την προεκλογική εκστρατεία η οποία φέτος, για πρώτη φορά, ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Τα γνωστά τραπεζάκια στα πανεπιστημιακά ιδρύματα στήθηκαν μόλις τις τελευταίες ημέρες, κάτι που επέβαλαν οικονομικοί λόγοι αλλά και το σφιχτό εξάμηνο που επιβλήθηκε εκ των πραγμάτων λόγω της τρίμηνης αποχής των διοικητικών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους.

Η τρίτη διαφορά, είναι ότι οι κάλπες στα πανεπιστήμια στήθηκαν περίπου έναν μήνα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές και από αυτή την άποψη συνιστούν ένα είδος σφυγμομέτρησης για τα κομματικά επιτελεία.

Στις περυσινές εκλογές η ΔΑΠ είχε κατακτήσει την πρώτη θέση, κάτι που αναμένεται να συμβεί και φέτος, ενώ μειωμένα ήταν τα ποσοστά της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ).

Στον αντίποδα, είχαν ενισχυθεί η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά).

Τα πρώτα συμπεράσματα για τη συμμετοχή αναμένονται το απόγευμα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024