Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
H περίπτωση μιας γάτας με παπιά

H περίπτωση μιας γάτας με παπιά

Κι όμως, υπάρχουν παπιά που δεν έχουν πάπια για μαμά. Ένα δημοφιλές βίντεο στο YouTube δείχνει μια γάτα που πήρε παπάκια υπό την προστασία της, ενώ ένα άλλο δείχνει την απίθανη φαμίλια ενός φιλόζου Αμερικανού. Ο μηχανισμός που επιτρέπει στα παπάκια να αναγνωρίζουν τη μητέρα τους ονομάζεται εντύπωση και μπορεί να δώσει τα πιο απίθανα αποτελέσματα.

Κι όμως, υπάρχουν παπιά που δεν έχουν πάπια για μαμά.

Ένα δημοφιλές βίντεο στο YouTube δείχνει μια γάτα που πήρε παπάκια υπό την προστασία της, και μάλιστα τα έχει μάθει να τσιμπολογούν τις θηλές της σαν να θηλάζουν.

Ένα άλλο, πιο πρόσφατο βίντεο δείχνει την απίθανη φαμίλια ενός φιλέσπλαχνου Αμερικανού. Ο Ρικ, όπως ονομάζεται ο άνδρας, είναι πιθανότατα ένας από τους λιγοστούς άνδρες που έχουν λόγο να γιορτάζουν την Ημέρα της Μητέρας: έγινε η μητέρα 13 παπιών, καθώς ήταν το πρώτο κινούμενο αντικείμενο που είδαν μετά την εκκόλαψή τους.

Το βιολογικό αυτό φαινόμενο ονομάζεται εντύπωση ή εντύπωμα (imprinting) και επιτρέπει σε πολλά πτηνά να αναγνωρίζουν τη μητέρα τους και να συνδέονται μαζί της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μαμά είχε εξαφανιστεί. Ο Ρικ, όπως ονομάζεται ο άνδρας, πήρε τα αβγά της και τα έβαλε σε επωαστήρα. Όταν βγήκαν από το αβγό, ο Ρικ ήταν το πρώτο πράγμα που είδαν.



Στο YouTube μπορεί να δει κανείς ακόμα και εντυπωμένες χήνες που πετούν σε σχηματισμό γύρω από το μικρό αεροσκάφος του «μπαμπά» τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024