Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρτυρία γείτονα του Πιστόριους επιβεβαιώνει την κατάθεση του αθλητή

Μαρτυρία γείτονα του Πιστόριους επιβεβαιώνει την κατάθεση του αθλητή

Ένας γείτονας του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατέθεσε στην 27η ημέρα της δίκης, περιέγραψε την Ρίβα Στέενκαμπ ως ένα αυθόρμητο και καλόκαρδο άνθρωπο. Ο Νλενγκέθουα είπε ότι δεν άκουσε γυναικεία κραυγή όταν έγιναν όλα. Η κατάθεσή του υποστηρίζει την υπερασπιστική γραμμή Πιστόριους, σύμφωνα με την οποία οι φωνές που ακούστηκαν τη βραδιά του φόνου δεν ήταν της Στέενκαμπ, αλλά του ίδιου του Πιστόριους.

Ένας γείτονας του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατέθεσε στην 27η ημέρα της δίκης, περιέγραψε την Ρίβα Στέενκαμπ ως ένα αυθόρμητο και καλόκαρδο άνθρωπο, λέγοντας ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόριας ότι είχε πει στον παραολυμπιονίκη «να συνεχίσει αυτή τη σχέση».

Ο Μάικλ Νλενγκέθουα κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης, καθώς οι συνήγοροι του Πιστόριους καλούν περισσότερους μάρτυρες στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο αθλητής πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφό του κατά λάθος.

Ο Νλενγκέθουα κατέθεσε ότι συζητούσε συχνά με τον Πιστόριους παρότι δεν είχαν κοινωνικές σχέσεις. Ο αθλητής τον είχε συστήσει στην Στέενκαμπ, η οποία «ήρθε αυθόρμητα και με αγκάλιασε, άνοιξε την αγκαλιά της. Κατάλαβα τι άνθρωπος ήταν».

«Είπα στον Όσκαρ, αυτή εδώ είναι για να την κρατήσεις’», κατέθεσε ο Νλενγκέθουα. Ο Πιστόριους του μίλησε για τα σχέδιά του να μετακομίσει από την Πρετόρια στο Γιοχάνεσμπουργκ. «Του απάντησα, αν είναι για χάρη της νομίζω ότι αξίζει» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Τη βραδιά του φόνου, η σύζυγος του Νλενγκέθουα τον ξύπνησε και του είπε ότι άκουσε έναν πυροβολισμό. Οι δυό τους μετά άκουσαν έναν άνδρα να φωνάζει: «Οχι, μη, μη».

Ο Νλενγκέθουα είπε ότι δεν άκουσε γυναικεία κραυγή. Η κατάθεσή του υποστηρίζει την υπερασπιστική γραμμή Πιστόριους, σύμφωνα με την οποία οι φωνές που ακούστηκαν τη βραδιά του φόνου δεν ήταν της Στέενκαμπ, αλλά του ίδιου του Πιστόριους.

Αν η Στέενκαμπ είχε φωνάξει μεταξύ των τριών πυροβολισμών του Πιστόριους, αυτό θα αποτελούσε ένδειξη ότι ο αθλητής γνώριζε πως εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν τελικά διαπίστωσε τι συνέβαινε και βγήκε έξω, «είδα τον Όσκαρ, ήταν γονατιστός δίπλα σε μία κυρία, που κείτετο εκεί. Ήταν σκεπασμένη με μία κουβέρτα. Εκείνος έκλαιγε. Ήταν μία δύσκολη στιγμή».

Ο 27χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 29χρονη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου στο σπίτι του στην Πρετόρια τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι την πέρασε για διαρρήκτη.

Η δίκη του, η οποία ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου, πήρε κάποιες φορές ευνοϊκή τροπή για τον Πιστόριους με τον συνήγορό του Μπάρι Ρουξ να καταθέτει στοιχεία περί σφαλμάτων της αστυνομίας στον τόπο του εγκλήματος και να επιχειρεί να απαξιώσει κάποιους από τους μάρτυρες κατηγορίας.

Ωστόσο, η κατάθεση του ίδιου του Πιστόριους θεωρείται από πολλούς αναλυτές ότι λειτούργησε εις βάρος του, με τον αθλητή να καταρρέει επανειλημμένως στο εδώλιο και να αδυνατεί να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις του εισαγγελέα Τζέρι Νελ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης στρέφουν το ενδιαφέρον τους τώρα προς την απελπισία του Πιστόριους μετά την δολοφονία της συντρόφου του.

Κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες η υπεράσπιση θα συνοψίσει τα αποδεικτικά της στοιχεία πριν εκθέσει τα τελικά της επιχειρήματα στο τέλος του μήνα.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης μπορεί να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, δηλαδή να παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024