ΠΟΠΕΚ: Επιβεβλημένη η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
Επιβεβλημένη χαρακτήρισε εκ νέου σήμερα, Τρίτη, την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012 η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Επιβεβλημένη χαρακτήρισε εκ νέου σήμερα, Τρίτη, την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012 η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Σε ανακοίνωσή της η η Ομοσπονδία των πρατηριούχων τόνισε πως η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης την χειμερινή περίοδο 2012-2013 και 2013-2014 κατά 440%, «απέτυχε παταγωδώς» ως μέτρο ελέγχου της παράνομης διακίνησης καυσίμων, ενώ παράλληλα μείωσε δραματικά τα δημόσια έσοδα και άφησε χωρίς ζεστασιά τους εξαθλιωμένους οικονομικά συμπατριώτες μας.
«Η επαναφορά του ΕΦΚ στα προηγούμενα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012, είναι επιβεβλημένη για τους λόγους για τους οποίους απέτυχε», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ επικροτούνται οι δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα για μείωση των τιμών κάτω από ένα ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά την νέα χειμερινή περίοδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442