Ρεμπέτικο τραγούδι με τίτλο «Οι Σωφρονιστές» έγινε ο μέχρι θανάτου ξυλοδαρμός του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι. Το τραγούδι ερμηνεύει ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης, ενώ τη μουσική και του στίχους έχει γράψει ο Δημήτρης Πανούσης.
Ρεμπέτικο τραγούδι με τίτλο «Οι Σωφρονιστές» έγινε ο μέχρι θανάτου ξυλοδαρμός του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι. Το τραγούδι ερμηνεύει ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης, ενώ τη μουσική και του στίχους έχει γράψει ο Δημήτρης Πανούσης.
Το τραγούδι κυκλοφορεί μόνο στο Διαδίκτυο, μέσω You Tube.
Ο 42χρονο αλβανός βαρυποινίτης είχε σκοτώσει τον περασμένο Μάρτιο τον υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Εκεί, όπως προέκυψε από το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, υπέστη άγριο ξυλοδαρμό που κατέληξε στη δολοφονία του. Για την υπόθεση κατηγορούνται έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).