«Όχι» στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη
Στη φυλακή θα παραμείνει η Βίκυ Σταμάτη, καθώς απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής της (κάθειρξη 12 ετών). Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. «Σύντομα θα προσδιοριστεί η έφεση και θα υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης αναστολής» τόνισε.
Στη φυλακή θα παραμείνει η Βίκυ Σταμάτη, καθώς απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής της (κάθειρξη 12 ετών). Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.
«Σύντομα θα προσδιοριστεί η έφεση και θα υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης αναστολής» τόνισε.
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το αίτημα της κ. Σταμάτη, καθώς έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που επικαλείται η αιτούσα.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατέθεσαν στο δικαστήριο γιατροί, αλλά και συγγενικά πρόσωπα της κ.Σταμάτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κατάσταση της υγείας της και στην απόλυτη ανάγκη αποφυλάκισης της, ώστε να επανασυνδεθεί με τον ανήλικο γιο της.
Ο συνήγορος της αιτούσας, Φρ.Ραγκούσης τόνισε ότι η εντολέας του, από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή, έχει έξι μήνες ακούσια νοσηλεία και τρεις απόπειρες αυτοκτονίας. Όπως είπε ο συνήγορος: «Δεν πρόκειται για “αυτοκτονιούλες” για το θεαθήναι».
«Θεραπεία της είναι το παιδί της. Έχει διαχωρίσει τη θέση της από τον άνδρα της, τον έχει αποκηρύξει, κυριαρχεί ο θυμός της» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.
Ο έτερος συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Στεφανάκης χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: «Ο κίνδυνος φυγής δεν ερείδεται πουθενά», τόνισε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Για ποια πιθανότητα συνέχισης νομιμοποίησης εσόδων παράνομης δραστηριότητας μιλάμε; Ειναι όλα δεσμευμένα…».
«Θεραπεύστε αυτή την αστοχία, αυτή την αδικία, της μη ανασταλτικής απόφασης σε πρώτο βαθμό», προέτρεψε τη σύνθεση του δικαστηρίου ο κ. Στεφανακης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίσημα τέλος από τη Μπαρτσελόνα ο Τσάβι Πασκουάλ: Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν (pic)
- «Θέλω την Άρσεναλ πρωταθλήτρια Ευρώπης» – Ο Αρσέν Βενγκέρ έστειλε μήνυμα στους Λονδρέζους
- Τραμπ: Δεν θα υπάρξει άρση κυρώσεων στο Ιράν ακόμη κι αν παραδώσει το υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο
- Ουγκάντα: Κλείνει προσωρινά τα σύνορά της με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό λόγω Έμπολα
- Πρωτοφανές: Η ΕΠΟ της διοίκησης Γκαγκάτση καταστρατηγεί τους κανονισμούς
- Σοκάρουν τα βίντεο με τον πρώην αντιδήμαρχο που σκοτώνει γατάκι χτυπώντας το στον τοίχο
