Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθαίρεση Προκοπάκη από τη ΝΕΡΙΤ

Καθαίρεση Προκοπάκη από τη ΝΕΡΙΤ

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ έπαυσε από τα καθήκοντα του προέδρου-διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας τον Γιώργο Προκοπάκη, 24 ώρες μετά την επίσημη έναρξη του νέου φορέα. Tα καθήκοντά του θα ασκεί η αναπληρώτρια πρόεδρος της εταιρείας Κατερίνα Ευαγγελάκου. Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου κάνει λόγο για δυσκολίες συνεννόησης, αιχμές κατά μελών του ΔΣ αφήνει ο κ. Προκοπάκης.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ έπαυσε από τα καθήκοντα του προέδρου-διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας τον Γιώργο Προκοπάκη.

Tα καθήκοντά του θα ασκεί η αναπληρώτρια πρόεδρος της εταιρείας Κατερίνα Ευαγγελάκου και αναμένεται η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου για την νέα επιλογή του προέδρου.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Θ.Φορτσάκης, το υπάρχον σχήμα δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθώς υπήρχαν δυσκολίες συνεννόησης και η κατάσταση είχε γίνει αδιέξοδη.

Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου έθεσαν, μάλιστα, ως όρο την απομάκρυνση του κ. Προκοπάκη, διαφορετικά θα υπέβαλαν την παραίτηση τους.

Ο κ. Φορτσάκης τόνισε, επίσης, πως η απόφαση είναι θεσμική, αποκλείοντας κάθε κυβερνητική παρέμβαση.

Από την πλευρά του, ο κ. Προκοπάκης είπε στο vima.gr: «Μου ζητήθηκε να παραιτηθώ και εγώ τους είπα δεν παραιτούμαι».

Παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις των μελών του ΔΣ το τελευταίο διάστημα, γεγονός που αποδίδει στην προσπάθειά του να πατάξει παρατυπίες. Όπως εξηγεί, μάθαινε για ανάρμοστες σχέσεις μεταξύ εκπομπών και μελών των επιτροπών που τις ενέκριναν και όταν προσπαθούσε να βάλει φρένο αντιμετώπιζε έναν ιδιότυπο πόλεμο από άλλα μέλη του συμβουλίου.

«Είμαι πρόθυμος να γίνω ακόμα και Ιφιγένεια για την ομαλή λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, αλλά όχι να θυσιαστούμε εμείς για να παίρνουν κάποιοι εκπομπές και να εξυπηρετούνται μικροσυμφέροντα» δήλωσε.

Στην επισήμανση ότι η απόφαση της απομάκρυνσής του μπορεί να είναι πολιτική, ο κ. Προκοπάκης λέει ότι δεν το πιστεύει και ότι αν είναι «είναι μικροπολιτική».

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Προκοπάκης έμεινε στη θέση του μόλις 24 ώρες μετά την επίσημη έναρξη του νέου φορέα. ​

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024