Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεδίο μάχης η Κωνσταντινούπολη στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις

Πεδίο μάχης η Κωνσταντινούπολη στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις

Τουλάχιστον 142 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση και 90 άλλοι τραυματίστηκαν την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Ταξίμ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια με την αστυνομία.

Τουλάχιστον 142 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση και 90 άλλοι τραυματίστηκαν την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 19 αστυνομικοί.

Χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού, ακόμη και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές απάντησαν με πετροπόλεμο.

Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης. Οι περισσότεροι αισθάνθηκαν ενοχλήσεις από τα δακρυγόνα.

Οι τουρκικές δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν σε πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης με στόχο να διαλύσουν τις ομάδες των διαδηλωτών οι οποίοι, μετά το κάλεσμα των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, επέστρεψαν στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ, την καρδιά του αντικυβερνητικού κινήματος αμφισβήτησης που συγκλόνισε την Τουρκία τον Ιούνιο του 2013.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαγόρευσε επίσημα κάθε συγκέντρωση στην πλατεία και κινητοποίησε περίπου 40.000 αστυνομικούς για να εμποδίσουν την πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και ομάδων νεαρών, κυρίως μελών των κομμάτων της άκρας αριστεράς, συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Πέμπτης στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Η τουρκική αστυνομία έχει δεχθεί και στο παρελθόν επικρίσεις για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024