Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τους ανεμοστρόβιλους

ΗΠΑ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τους ανεμοστρόβιλους

Νέοι ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν στη διάρκεια της νύχτας τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, προκαλώντας το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων στην Αλαμπάμα, και ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 26. Βοήθεια στις δοκιμαζόμενες πολιτείες υποσχέθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Νέοι ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν στη διάρκεια της νύχτας τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, προκαλώντας το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων στην Αλαμπάμα, και ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 26.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, πολλοί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Δευτέρα τη βόρεια Αλαμπάμα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους στην πόλη Αθενς. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε επίσης Τουπέλο στο βόρειο Μισισίπι.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι σφοδροί ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν έως και την Τρίτη περιοχές από το Τέξας έως το Τενεσί.

«Αναμένονται πολλοί ανεμοστρόβιλοι, ορισμένοι θα είναι σφοδρότατοι στην κάτω κοιλάδα του Μισισίπι, στην κοιλάδα του Τενεσί και στις πολιτείες κοντά στον Κόλπο του Μεξικού» ανακοίνωσε.

Συνολικά 49 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις περιοχές που απειλούνται από τους ανεμοστρόβιλους, το 1,4 εκατομμύριο μεταξύ αυτών στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τις Φιλιππίνες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στα θύματα και τις οικογένειές τους και τηλεφώνησε στον κυβερνήτη του Αρκανσο Μάικ Μπιμπ για να του προσφέρει ομοσπονδιακή βοήθεια.

«Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι η χώρα σας είναι εκεί για να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής και στην ανοικοδόμηση όσο χρόνο αυτή θα χρειαστεί» δήλωσε ο Ομπάμα.

«Επικρατεί χάος αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Τζέιμς Φάιρστον στο CNN, ο δήμαρχος της Βιλόνια στο Αρκανσο, βορείως του Λιτλ Ροκ, της πρωτεύουσας της πολιτείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024