Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

ΠΑΣΟΚ: «Ο συνταγματολόγος της ΧΑ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ»

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η παρουσία του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ηλία Νικολόπουλου στον ευρωψηφοδέλτιο που παρουσίασε επισήμως την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει τον κ. Νικολόπουλο «"συνταγματολόγο" της Χρυσής Αυγής» οι οπόψεις του οποίου «κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή».

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η παρουσία του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ηλία Νικολόπουλου στον ευρωψηφοδέλτιο που παρουσίασε επισήμως την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει τον κ. Νικολόπουλο «»συνταγματολόγο» της Χρυσής Αυγής» οι οπόψεις του οποίου «κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή».

«Πέρα από κάθε όριο πολιτικής λογικής η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιο του τον «συνταγματολόγο» της Χρυσής Αυγής Ηλία Νικολόπουλο. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ηλίας Νικολόπουλος έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές -πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματά της» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Οι τοποθετήσεις του κ.Νικολόπουλου είναι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες. Δεν είναι προϊόν υποκλοπής και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή. Οι «απόψεις» του προκαλούν χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής» προσθέτει.

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους». Προσθέτει δε ότι «το εκλογικό σώμα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιον ακριβώς συμβολισμό εμπεριέχει η επιλογή του κ. Νικολόπουλου» και αναρωτιέται «ποια άποψη και ποια κοινωνική συμπεριφορά δεν χωρά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;»

Στο βιογραφικό του κ. Νικολόπουλου που επισυνάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του αναφέρονται τα εξής:

«Ο Ηλίας Γ. Νικολόπουλος είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το 1980 αναγορεύθηκε κρατικός διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris 2). Η διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, με θέμα «Οι έννοιες της νομιμότητας και της νομιμοποίησης στην Ελλάδα από το 1967 έως το 1974», αποτέλεσε την πρώτη αυστηρή επιστημονική και κριτική νομική ανάλυση της δικτατορικής περιόδου.
Από το 1992 διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο και Ανθρώπινα δικαιώματα στη Σχολή Αξιωματικών της Ε.Λ.Α.Σ και από το 2011 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει πλούσια ερευνητική, διοικητική εμπειρία, καθώς και πλούσια συγγραφική δράση για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους θεσμούς Λαϊκής συμμετοχής – Άμεσης Δημοκρατίας.

Στις εκλογές του 2002 και του 2006 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών.

Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα.

Διετέλεσε για σειρά ετών δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΔΗΚΚΙ και μέλος της τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του.

Από το 2010 πρωτοστατεί στον αγώνα κατά των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και στην ανάδειξη των παραβιάσεων του Συντάγματος.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024