Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η ενέργεια της Αγκυρας να καταθέσει στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση αναφορικά με οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας της με ψευδοκράτος. «Το κείμενο αυτό δεν έχει οιαδήποτε νομική ισχύ στη διεθνή έννομη τάξη, είναι άκυρο και άνευ περιεχομένου» αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η ενέργεια της Άγκυρας να καταθέσει στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση αναφορικά με οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας της με ψευδοκράτος. «Το κείμενο αυτό δεν έχει οιαδήποτε νομική ισχύ στη διεθνή έννομη τάξη, είναι άκυρο και άνευ περιεχομένου» αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει: «Οι ενέργειες της Τουρκίας, καταφανώς παράνομες από πλευράς Διεθνούς Δικαίου και αντίθετες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνεχίζουν να προσβάλλουν την Διεθνή Κοινότητα, προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν την παράνομη στρατιωτική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

» Η χρονική στιγμή, μάλιστα, της εκδήλωσης των ενεργειών αυτών, σε μία περίοδο, δηλαδή, έντονης κινητικότητας και διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, αναφορικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr