Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Νέος κύκλος δωρεών από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος

Συνολικά 67 νέες δωρεές, ύψους περίπου 16.000.000 ευρώ, οι οποίες ενισχύουν τα προγράμματα και τις δράσεις ελληνικών και διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανισμών (ΜΚΟ) ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org), στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής του, την άνοιξη του 2014. Οι 67 νέες δωρεές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της τακτικής παγκόσμιας κοινωφελούς δράσης του […]

Συνολικά 67 νέες δωρεές, ύψους περίπου 16.000.000 ευρώ, οι οποίες ενισχύουν τα προγράμματα και τις δράσεις ελληνικών και διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανισμών (ΜΚΟ) ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org), στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής του, την άνοιξη του 2014.

Οι 67 νέες δωρεές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της τακτικής παγκόσμιας κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος και έρχονται σε συνέχεια επιπλέον δωρεών που έχουν εγκριθεί από το ΔΣ του Ιδρύματος από το περασμένο φθινόπωρο. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν δωρεές που εντάσσονται τόσο στο πλαίσιο της τριετούς πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, ύψους €100.000.000, για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όσο και στο πλαίσιο της πρόσφατης νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, ύψους επίσης €100.000.000, με στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Από τον Οκτώβριο του 2013, οπότε πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014, το Ίδρυμα υποστηρίζει νέα προγράμματα, συνολικού ύψους άνω των €18,7 εκατομμυρίων, στους τέσσερις βασικούς προγραμματικούς τομείς του:τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια. Ειδικότερα, από το φθινόπωρο έως σήμερα, στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού, το Ίδρυμα, μέσω 25 δωρεών ύψους περίπου €5.500.000, στηρίζει προγράμματα κατάρτισης νέων καλλιτεχνών σε διαφορετικές χώρες, καθώς και πρωτοβουλίες που έχουν ως βασικό σκοπό τη διεθνή προβολή του ελληνικού πολιτισμού και τη στήριξη σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Αντίστοιχα, στον τομέα της Παιδείας, το Ίδρυμα ενέκρινε 36 νέες δωρεέςύψους €5.800.000,δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και προγραμμάτων υποτροφιών και επαγγελματικής κατάρτισης, που έχουν ως βασικό στόχο την πρόσβαση στη γνώση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε προγράμματα που επιδιώκουν την ενίσχυση κριτικής σκέψης και προωθούν τη συμμετοχή στα κοινά. Στον τομέα της Υγείας, υποστηρίζονται συνολικά 8 νέες δωρεές, ύψους περίπου €2.500.000, οι οποίες, μεταξύ άλλων, στηρίζουν καινοτόμα μοντέλα υγειονομικής φροντίδας, ενισχύουν τη γνώση και την έρευνα, καθώς και την αναβάθμιση νοσοκομειακών μονάδωνκαι συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση θεμάτων υγείας σε παγκόσμια κλίμακα (HIV/AIDS). Τέλος, στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, το Ίδρυμα στηρίζει 30 νέα προγράμματα, με δωρεές ύψους περίπου €4.800.000, που έχουν δύο βασικούς στόχους: τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για τη νέα γενιά και τη στήριξη των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024