
Βενιζέλος προς Παπανδρέου: Τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;
Την αντίδραση του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση για το βιβλίο της υποψηφίας με τη ΔΗΜΑΡ, πλέον, ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστράτευσε τον ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο και τη φράση «στρατηγέ τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;»
Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση για το βιβλίο της υποψηφίας με τη ΔΗΜΑΡ, πλέον, ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά, το πρωί της Δευτέρας.
Πέρα από τις δηλώσεις των στελεχών του κόμματος -από τις πιο ακραίες, όπως αυτή του Μιχάλη Κασσή που μίλησε για «προδοσία», μέχρι τις πιο μετριοπαθείς όπως αυτή του Κυριάκου Πιερρακάκη που είπε ότι «δημιουργούνται συμβολισμοί με τη στάση Παπανδρέου»- χαρακτηριστικότερη ήταν η αντίδραση του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης για την Ελιά το μεσημέρι, επιστράτευσε τον ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο.
Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας για να μιλήσει στην εκδήλωση, άρχισε να μιλάει γαλλικά. Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «γιατί;» τους ρώτησε αν ήξεραν το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «Μπολιβάρ» που καταλήγει: «στρατηγέ / τι ζητούσες στη Λάρισα / συ / ένας / Υδραίος;» [Ύμνος αποχαιρετιστήριος στον Μπολιβάρ].
Στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου έλεγαν ότι θέλησε με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα στον πρώην Πρωθυπουργό πως ήταν λάθος η παρουσία του σε μια εκδήλωση του στρατοπέδου της ΔΗΜΑΡ όπως ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, δίπλα μάλιστα στον Φώτη Κουβέλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γη της ελιάς: Οι σχέσεις δοκιμάζονται και τα μυστικά αποκαλύπτονται
- Κουτσούμπας σε Μαξίμου: Επιλέγετε για μία ακόμα φορά τον δρόμο της συγκάλυψης για ένα σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή σας
- Παπανικολάου: «Εύχομαι να έχω την ευκαιρία να πάρω το τρόπαιο ακόμα μια φορά»
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές
- Κακλαμάνης: Με αιχμές στον Ανδρουλάκη για τις επιστολικές δεν απαντάει στα κρίσιμα
- Οι τελευταίες οδηγίες για το live των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ
- Κακάο: Οι τιμές καταρρέουν και η πραγματική σοκολάτα… επιστρέφει
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται οι φιλοξενούμενοι – Οι παγίδες στο Ε1
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442