Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισθητή η παρουσία στελεχών της ΝΔ στην παρουσίαση του Γιάννη Μώραλη

Αισθητή η παρουσία στελεχών της ΝΔ στην παρουσίαση του Γιάννη Μώραλη

Τους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους παρουσίασε στον ΟΛΠ ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Το «βαρύ πυροβολικό» στο συνδυασμό αποτελούν τα ονόματα του Β.Μαρινάκη, του Π.Κόκκαλη, της Ειρήνης Νταϊφά και του Αντ.Νικοπολίδη. Παρόντες στην εκδήλωση ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, ο Β.Πολύδωρας, οι βουλευτές της ΝΔ Γ.Γιακουμάτος, Λ.Αυγενάκης, Γ.Καράμπελας, Μ.Σανετάκης, ο πρώην υπουργός Ανδρ.Ανδριανόπουλος κ.ά.

Τους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους παρουσίασε στον ΟΛΠ ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ανάμεσα στους υποψήφιους είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης, ο -για οκτώ χρόνια- πρώην δήμαρχος Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Αγραπίδης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του πόλο, Σταυρούλα Αντωνάκου, η τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδη, η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Βίκυ Βουγιούκα, ο ομοσπονδιακός προπονητής πόλο, Νίκος Γέμελος, ο πρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Σταύρος Ελληνιάδης, η διαμερισματική σύμβουλος Χάρις Ζηλάκου, ο επιχειρηματίας και υιός του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος Κόκκαλής, ο τέως αντιδήμαρχος Γιάννης Μελάς, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Νικοπολίδης, η κόρη του ιστορικού προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σταύρου Νταϊφά, Ειρήνη, ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού, Παναγιώτης Σκαφτούρος, ο μαιευτήρας Αλέξανδρας Τζεφεράκος και η δικηγόρος Άννα-Μαρία Φουσκίδου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Κωνταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, Βύρων Πολύδωρας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιάννης Καράμπελας, Μάξιμος Σανετάκης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και κορυφαίο άλλοτε, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην βουλευτής και γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο Γιώργος Παπανικολάου ευρωβουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, η Εύα Καϊλή υποψήφια ευρωβουλευτής ΕΛΙΑΣ, ο πρόεδρος της ένωσης εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης και Κρις Σπύρου. Έντονη και η παρουσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Παρών ήταν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης και ο προπονητής της ομάδας, Μίτσελ.

Ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε στην ομιλία του ότι «επί δημαρχίας Μιχαλολιάκου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά επικαλέστηκε ως μεγαλύτερη απόδειξη ότι από το ΕΣΠΑ απορροφήθηκε λιγότερο από 10%».

«Ο Πειραιάς των μεγάλων δυνατοτήτων έγινε ένα αποκλεισμένο λιμάνι, ο Πειραιάς έγινε πέρασμα και όχι προορισμός, ενώ οι αφίξεις τουριστών είναι πολλαπλάσιες στο λιμάνι μας» συνέχισε την κριτική του ο κ. Μώραλης.

Και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Υποσχέθηκε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε υπογειοποιήσεις κεντρικών δρόμων. Δεν προχώρησε καμία!

»Υποσχέθηκε υπόγειους χώρους στάθμευσης. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε «Πολυχώρο Ψυχαγωγίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και στέγη σε πειραϊκούς συλλόγους ΑμεΑ». Δεν έγινε τίποτα! Υποσχέθηκε ολοήμερο παιδικό σταθμό. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε πλήρη απαλλαγή των πολύτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε κοινωνικό φαρμακείο. Δεν έγινε, σε αντίθεση με δεκάδες άλλους Δήμους που το έχουν κάνει πράξη!»

Παρουσιάζοντας στη συνέχεια το όραμά του για τον Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης σημείωσε ότι «οφείλει να συγκριθεί με πόλεις όπως το Ρότερνταμ και το Λίβερπουλ, την Αμβέρσα και τη Βαρκελώνη» σηματοδώντας την στρατηγική επιλογή της στροφής προς τη θάλλασα «γιατί η θάλασσα σημαίνει ανάπτυξη. Σημαίνει οικονομικές δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τους Πειραιώτες».

Ο κ. Μώραλης ανακοίνωσε, επίσης, την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνεργασία με την Εκκλησία του Πειραιά, να αξιοποιήσει τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη αλλά και του εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ, να προχωρήσει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, από τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ έως τα σύνορα του Πειραιά με τη Δραπετσώνα, να αξιοποιηθούν μεγάλα ακίνητα του Δήμου (της Ραλλείου, του Πύργου, του ακινήτου της Ρετσίνας, της Βίλλας Ζαχαρίου και του στρατόπεδου Σακκελίων), να αναδειχτεί το υποβαθμισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά και τα Αρχαία Τείχη της πόλης και να παραμείνουν τα δικαστήρια στην πόλη με τη στέγασή τους σε κτίριο του δήμου Πειραιά.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Πάμε να νικήσουμε. Να κάνουμε έργα. Με πράξεις, όχι με λόγια. Τα ψέματα τελείωνουν. Φτάνει η μιζέρια, η ανεργία και η υποβάθμιση. Αλλάζουμε τον Πειραιά, το λιμάνι της καρδιάς μας. Να αισθανθούμε ξανά περήφανοι Πειραιώτες. Εδώ από το λιμάνι ξεκινάει η μεγάλη ανατροπή. Πάμε δυνατά. Πάμε Πειραιώτικα. Ζήτω ο Πειραιάς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024