Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το ισχυρό ευρώ οδηγεί σε χαμηλό πληθωρισμό, λέει ο Νουαγιέ

Το ισχυρό ευρώ οδηγεί σε χαμηλό πληθωρισμό, λέει ο Νουαγιέ

Την άποψη ότι το ισχυρό ευρώ εντείνει το πρόβλημα του χαμηλού πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ διατυπώνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ σε επιστολή του προς τον Φρ.Ολάντ. Η αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ισοδυναμεί με αθέμιτη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και δεδομένης της συνεισφοράς των εισαγωγών στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης, μια τέτοια συναλλαγματική ισοτιμία αποτελεί ισχυρό αποπληθωριστικό παράγοντα, εξηγεί ο Νουαγιέ.

Την άποψη ότι το ισχυρό ευρώ εντείνει το πρόβλημα του χαμηλού πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ διατυπώνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ σε επιστολή που απηύθυνε σήμερα Δευτέρα προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ισοδυναμεί με αθέμιτη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και δεδομένης της συνεισφοράς των εισαγωγών στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης, μια τέτοια συναλλαγματική ισοτιμία αποτελεί ισχυρό αποπληθωριστικό παράγοντα.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ αναφέρει πως το ισχυρό ευρώ αποτελεί έναν σημαντικό αποπληθωριστικό παράγοντα και σημειώνει πως η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και η στασιμότητα των τιμών έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού, το οποίο ενδέχεται να διατηρηθεί για παρατεταμένη περίοδο.

Νωρίτερα στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημείωνε άνοδο σε ποσοστό 0,20% στα 1,3870 δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024