
Η ΕΚΤ δεν έχει συγκεκριμένο στόχο για πληθωρισμό Απριλίου λέει ο αντιπρόεδρος
«Δεν έχω κανένα στόχο στο μυαλό μου» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Β.Κονστάντσιο, για τον πληθωρισμό Απριλίου που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, εξηγώντας ότι «δεν είναι απλά ένας ή δύο αριθμοί που έχουν σημασία» για την διαμόρφωση της πολιτικής της ΕΚΤ. Επανέλαβε δε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή τη χρήση συμβατικών και αντισυμβατικών εργαλείων εάν χρειαστεί. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters ο πληθωρισμός αναμένεται να έχει διαμορφωθεί στο 0,8%.
O αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε την Δευτέρα ότι δεν έχει κάποιο στόχο στο μυαλό του για τον πληθωρισμό Απριλίου που θα ανακοινωθεί αργότερα στην εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «δεν είναι απλά ένας ή δύο αριθμοί που έχουν σημασία» για την διαμόρφωση της πολιτικής της ΕΚΤ, αναφέρει το Reuters.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κινείται στο 0,5%, αρκετά χαμηλότερα του στόχου για 2% ή ελαφρά χαμηλότερα. Τα στοιχεία του Απριλίου θα δημοσιευθούν την Τετάρτη.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters ο πληθωρισμός αναμένεται να έχει διαμορφωθεί στο 0,8%.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίκτορ Κονστάντσιο είπε σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη: «Δεν έχω κανένα στόχο στο μυαλό μου».
«Είναι μια σημαντική πληροφορία, αλλά δεν μπορεί από μόνη της να οδηγήσει την ΕΚΤ σε κάποια απόφαση», εξήγησε.
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι «μια πιο θεμελιώδης άποψη για ενδεχόμενη μεσοπρόθεσμη αναθεώρηση της πορείας του πληθωρισμού. Δεν είναι ένας ή δύο αριθμοί που μετρούν».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΕΚΤ είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή τη χρήση κάποιων εργαλείων απάντησε: «Υπάρχουν αρκετά εργαλεία διαθέσιμα. Όπως έχουμε πει ξανά, θα δράσουμε εάν χρειαστεί να το κάνουμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442