Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Reuters: Ύφεση έως το 2015 προβλέπουν τα stress tests της ΕΒΑ

Διετή ύφεση προβλέπει το σενάριο των stress tests στο οποίο θα υποβληθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, αναφέρει το Reuters. Παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Ευρώπης ανακάμπτει, οι παραδοχές του τεστ θα είναι αυστηρότερες από αυτές του 2011, ώστε η ΕΚΤ να διασφαλίσει ότι όλες οι συστημικές τράπεζες της ευρωζώνης διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για παν ενδεχόμενο, πριν αναλάβει επίσημα την εποπτεία τους τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Διετή ύφεση προβλέπει το σενάριο των stress tests στο οποίο θα υποβληθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες για να διαπιστωθεί εάν διαθέτουν επαρκή κεφάλαια, είπε την Παρασκευή στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) θα πραγματοποιήσει τα τεστ στις 124 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Οι λεπτομέρειες για τα σενάρια που θα χρησιμοποιήσει αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το ακραίο σενάριο προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη το 2014 θα είναι 2,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα της πρόβλεψης της Κομισιόν. Δηλαδή θα σημειωθεί ύφεση 0,7% αντί για ανάπτυξη 1,5%.

Για το 2015, το σενάριο προβλέπει 3,4 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από την πρόβλεψη της Κομισιόν, δηλαδή ύφεση 1,4%.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Ευρώπης ανακάμπτει, οι παραδοχές του τεστ θα είναι αυστηρότερες από αυτές του 2011, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί πολύ ήπιες.

Πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων Πειραιώς, Alpha Bank και η ιταλική Montei dei Paschi, έχουν ήδη προχωρήσει σε ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας ώστε να περάσουν τα τέστ.

Η ΕΚΤ εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στα τεστ του 2014, καθώς θέλει να διασφαλίσει ότι όλες οι συστημικές τράπεζες της ευρωζώνης διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για παν ενδεχόμενο, πριν αναλάβει επίσημα την εποπτεία τους τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η ΕΚΤ δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024