
Κουτσούμπας: Δεν ξεμπερδεύεις από πολιτικά αμαρτήματα, αν δηλώσεις «αριστερός»
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο γγ του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «διαλαλεί ότι θέλει να κυβερνήσει με την ΕΕ των καπιταλιστών και τις ντιρεκτίβες τους, για αυτό διεκδικεί και την προεδρία του πιο αντιδραστικού της μηχανισμού, της Κομισιόν». Ο Δ.Κουτσούμπας εκτιμά ότι το 2014 είναι χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ανακοπούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο γγ του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «διαλαλεί ότι θέλει να κυβερνήσει με την ΕΕ των καπιταλιστών και τις ντιρεκτίβες τους, για αυτό διεκδικεί και την προεδρία του πιο αντιδραστικού της μηχανισμού, της Κομισιόν».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι το 2014 είναι χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ανακοπούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει.
«Όμως και αυτή η χρονιά της ‘στασιμότητας’, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής, αφού θα εξαρτηθεί από πολλούς εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς παράγοντες, όπως τη συνολική οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, την όξυνση των μεγάλων αντιθέσεων και ανταγωνισμών» εξηγεί.
Στην ίδια συνέντευξη ο γγ του ΚΚΕ σημειώνει επίσης ότι στην πολιτική δεν ισχύει το «είσαι ό,τι δηλώσεις…», ούτε «ξεμπερδεύεις με τα πολιτικά αμαρτήματά σου, αν δηλώσεις απλά ‘αριστερός’».
Σε ερώτηση για το αν γίνονται θαύματα στον καπιταλισμό, απαντά: «Ούτε στον καπιταλισμό, ούτε στο σοσιαλισμό γίνονται θαύματα. Τα πάντα γύρω μας είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης εργασίας, χειρωνακτικής και πνευματικής.
» Τα όσα θαυμάζουμε, μελετώντας την ιστορία, τα όσα δημιουργούμε σήμερα με κόπο, τα όσα επιδιώκουμε να έρθουν αύριο, έχουν τη σφραγίδα σκληρών ταξικών αγώνων, θυσίας και ηρωικής ανιδιοτελούς προσφοράς, καθημερινής, ακούραστης προσφοράς και δουλειάς, από τους ίδιους τους δημιουργούς της ιστορίας, που δεν είναι άλλοι από τους λαούς.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442