Η Ιωάννα Κοντούλη υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με την Π.Ν.ΟΙΚ.Α
Oι Οικολόγοι Πράσινοι θα στηρίξουν για το Δήμο Αθηναίων την υποψηφιότητα της τοπογράφου, Ιωάννας Κοντούλη, η οποία κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα με «ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο» που κινείται στο πλαίσιο της κοινωνικής οικολογίας, με έμφαση στην αυτοδιαχείριση και τη συμμετοχική παρέμβαση. Η κ. Κοντούλη εκπροσωπεί ως υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων τη δημοτική κίνηση Π.Ν.ΟΙΚ.Α (Πρωτοβουλία για μια Νέα και ΟΙΚολογική Αθήνα).
Συμμετέχουν μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο Paris ΧΙ της Γαλλίας Αναστασία Τσουκαλά, ο νομικός Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΛΚΕ Ζαχαρίας Κωστόπουλος, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μαίρη Μαραγκουδάκη, ο φωτορεπόρτερ Χάρης Ακριβιάδης, ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης.
- μια άλλη οικονομία, η οποία θα βασίζεται στους ανθρώπους
- μια πόλη για τους πολίτες κι όχι για τους κερδοσκόπους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες,
- μια πόλη για τους ανθρώπους που την κατοικούν, ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, χρώμα και σεξουαλικές προτιμήσεις.
- μια πόλη και μια χώρα ανοιχτή που θα σέβεται και θα αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και τα δικαιώματα των τετράποδων και φτερωτών συγκατοίκων μας.
Οι θέσεις και οι πολιτικές της παράταξης συνδιαμορφώνονται από τα µέλη, σε συνεχή και ανοιχτό διάλογο με τις συνελεύσεις κάθε γειτονιάς.
Παράλληλα, είναι σαφείς οι αιχμές της παράταξης κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, που, χωρίς να τον κατονομάζει, τον περιλαμβάνει στους δημάρχους που ξαναβάζουν υποψηφιότητα για να εφαρμόσουν μέτρα και απολύσεις που έχει επιβάλλει η συγκυβέρνηση. Κι αυτό τη στιγμή, που, όπως σημειώνεται, ιδιαίτερα στην Αθήνα οι δημότες «αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, με τις μεγάλες εταιρείες (Πολυεθνικές, μεγαλοεργολάβοι, κ.τ.λ.) να τυγχάνουν ευμενούς μεταχείρισης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442