Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Gazprom: Παραμένουμε αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου για την Ευρώπη

Τη διαβεβαίωση ότι η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom παραμένει αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου για την ευρωπαϊκή αγορά παρείχε ο επικεφαλής της, Α.Μίλερ, στον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκ.Έτινγκερ, εν μέσω της κρίσης στις σχέσης Μόσχας και Δύσης λόγω Ουκρανίας. Παράλληλα, η Μόσχα έχει προσπαθήσει να διαβεβαιώσει τους ευρωπαίους καταναλωτές ότι δεν θα παραβιάσει τα υπάρχοντα συμβόλαια.

Τη διαβεβαίωση ότι η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom παραμένει αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου για την ευρωπαϊκή αγορά παρείχε ο επικεφαλής της, Α.Μίλερ, στον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκ.Έτινγκερ, εν μέσω της κρίσης στις σχέσης Μόσχας και Δύσης λόγω Ουκρανίας.

Η Gazprom είναι «ένας αξιόπιστος πάροχος αερίου για την ευρωπαϊκή αγορά και θα παραμείνει» είπε ο Αλεξέι Μίλερ στον Έτιγκερ την Τρίτη, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση και την Ουκρανία, η Ρωσία έχει απειλήσει ότι θα μειώσει την παροχή αερίου προς το Κίεβο, μέσω του οποίου μεταφέρεται αέριο προς την Ευρώπη, αν δεν εξοφλήσει τα χρέη του προς τη Gazprom.

Παράλληλα, η Μόσχα έχει προσπαθήσει να διαβεβαιώσει τους ευρωπαίους καταναλωτές ότι δεν θα παραβιάσει τα υπάρχοντα συμβόλαια.

ΑΠΕ/Reuters

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024