Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Gazprom: Παραμένουμε αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου για την Ευρώπη

Τη διαβεβαίωση ότι η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom παραμένει αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου για την ευρωπαϊκή αγορά παρείχε ο επικεφαλής της, Α.Μίλερ, στον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκ.Έτινγκερ, εν μέσω της κρίσης στις σχέσης Μόσχας και Δύσης λόγω Ουκρανίας. Παράλληλα, η Μόσχα έχει προσπαθήσει να διαβεβαιώσει τους ευρωπαίους καταναλωτές ότι δεν θα παραβιάσει τα υπάρχοντα συμβόλαια.

Τη διαβεβαίωση ότι η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom παραμένει αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου για την ευρωπαϊκή αγορά παρείχε ο επικεφαλής της, Α.Μίλερ, στον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκ.Έτινγκερ, εν μέσω της κρίσης στις σχέσης Μόσχας και Δύσης λόγω Ουκρανίας.

Η Gazprom είναι «ένας αξιόπιστος πάροχος αερίου για την ευρωπαϊκή αγορά και θα παραμείνει» είπε ο Αλεξέι Μίλερ στον Έτιγκερ την Τρίτη, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση και την Ουκρανία, η Ρωσία έχει απειλήσει ότι θα μειώσει την παροχή αερίου προς το Κίεβο, μέσω του οποίου μεταφέρεται αέριο προς την Ευρώπη, αν δεν εξοφλήσει τα χρέη του προς τη Gazprom.

Παράλληλα, η Μόσχα έχει προσπαθήσει να διαβεβαιώσει τους ευρωπαίους καταναλωτές ότι δεν θα παραβιάσει τα υπάρχοντα συμβόλαια.

ΑΠΕ/Reuters

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024