Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έρευνες για το Boeing χωρίς νέα ηχητικά σήματα, αλλά με μία κλήση-μυστήριο

Έρευνες για το Boeing χωρίς νέα ηχητικά σήματα, αλλά με μία κλήση-μυστήριο

Πλοία και αεροσκάφη συνεχίζουν το Σάββατο τις έρευνες για το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες δεν εντοπίστηκαν νέα ηχητικά σήματα από το εξαφανισμένο αεροσκάφος. Την ίδια στιγμή, εφημερίδα της Μαλαισίας υποστηρίζει ότι ο συγκυβερνήτης του Boeing επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο, πριν το αεροσκάφος χάσει επαφή με τους δορυφόρους και τα ραντάρ.

Πλοία και αεροσκάφη συνεχίζουν το Σάββατο τις έρευνες για το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες δεν εντοπίστηκαν νέα ηχητικά σήματα από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Την ίδια στιγμή, εφημερίδα της Μαλαισίας υποστηρίζει ότι ο συγκυβερνήτης του Boeing επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο, πριν το αεροσκάφος χάσει επαφή με τους δορυφόρους και τα ραντάρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New Straits Times, το αεροσκάφος πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος και έτσι ένας πύργος τηλεπικοινωνιών στη βόρεια πολιτεία Πενάνγκ έπιασε το τηλεφωνικό τηλεφωνικό σήμα από το κινητό του συγκυβερνήτη Φαρίκ Αμπντούλ Ραχμάν.

Ερευνητές διαπίστωσαν πως η κλήση τερματίστηκε ξαφνικά. «Ο πύργος τηλεπικοινωνιών έπιασε την κλήση που εκείνος προσπαθούσε να κάνει. Το γιατί η κλήση διακόπηκε, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος απομακρυνόταν γρήγορα από τον πύργο και δεν βρισκόταν ακόμη υπό την κάλυψη του επόμενου» δήλωσε στην εφημερίδα πηγή που δεν κατονομάζεται.

Μια άλλη πηγή υποστήριξε πως το τηλέφωνο του Φαρίκ είχε «αποσυνδεθεί» πριν απογειωθεί το αεροπλάνο. «Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το τηλέφωνο τίθεται εκτός λειτουργίας. Σε κάποιο σημείο πάντως, όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα ανάμεσα στο Ιγκάρι και το σημείο κοντά στην Πενάνγκ, η γραμμή ‘επανασυνδέθηκε’» δήλωσε.

«Η ‘επανασύνδεση’ δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έγινε κλήση. Μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το τηλέφωνο τέθηκε και πάλι σε λειτουργία» εξήγησε.

Συγγενής του συγκυβερνήτη δήλωσε πως λόγω της στενής σχέσης με τη μητέρα του, «αν ο Φαρίκ μπορούσε να κάνει ένα τηλεφώνημα πριν εξαφανιστεί το αεροπλάνο, θα το έκανε σ’ εκείνη».

Συνεχείς έρευνες

Δέκα αεροπλάνα και 14 πλοία συνεχίζουν να αναζητούν τα ίχνη της μοιραίας πτήσης, χωρίς όμως να έχουν εντοπίσει νέα ηχητικά σήματα. «Δεν έχουν επιβεβαιώσει νέες ακουστικές ανιχνεύσεις τις τελευταίες 24 ώρες» ανέφερε σε δελτίο τύπου το Κέντρο Συντονισμού των ειδικών επιχειρήσεων αναζήτησης.

Ένα ηχητικό σήμα ελήφθη την Πέμπτη κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ένα πολεμικό πλοίο, αλλά όπως εξακριβώθηκε δεν σχετίζεται με την μοιραία πτήση.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν, οι ειδικοί η διάρκεια ζωής των μπαταριών που διαθέτει το «μαύρο κουτί» πέρασε καθώς η αυτονομία τους υπολογίζεται στον ένα μήνα.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ από τη Σαγκάη της Κίνας και πριν τη συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ, έχει μειωθεί δραματικά το πεδίο της έρευνας και ότι είναι σίγουροι για το γεγονός ότι έχουν ανιχνεύσει σήματα που προέρχονται από τα μαύρα κουτιά.

Κατά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο ο πρόεδρος της Κίνας ευχαρίστησε τον Τόνι Άμποτ για τις προσπάθειες της Αυστραλίας να βρεθεί το αεροπλάνο, ανέφερε ο Πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024