Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγχώρεση για τους «λίγους ιερείς» που κακοποίησαν παιδιά ζητά ο Πάπας

Συγχώρεση για τους «λίγους ιερείς» που κακοποίησαν παιδιά ζητά ο Πάπας

Συγχώρεση ζήτησε ο Πάπας εκ μέρους των «ελάχιστων ιερέων», όπως σημείωσε, που κακοποίησαν σεξουαλικά ανηλίκους, στην ισχυρότερη μέχρι στιγμής αντίδραση από την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας στο σκάνδαλο παιδικής κακοποίησης. «Αισθάνομαι την ανάγκη να αναλάβω προσωπικά το βάρος και να ζητήσω συγχώρεση για όλο το κακό που προκλήθηκε» ανέφερε ο Πάπας.

Συγχώρεση ζήτησε ο Πάπας εκ μέρους των «ελάχιστων ιερέων», όπως σημείωσε, που κακοποίησαν σεξουαλικά ανηλίκους, στην ισχυρότερη μέχρι στιγμής αντίδραση από την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας στο σκάνδαλο παιδικής κακοποίησης.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να αναλάβω προσωπικά το βάρος και να ζητήσω συγχώρεση για όλο το κακό που προκλήθηκε» ανέφερε την Παρασκευή ο Πάπας μιλώντας σε μέλη οργάνωσης για τα δικαιώματα του παιδιού, σύμφωνα με το επίσημο ραδιόφωνο του Βατικανού.

Οι εν λόγω ιερείς, υπογράμμισε, «είναι αρκετά λίγοι σε αριθμό, και προφανώς δεν συγκρίνονται με τον αριθμό όλων των ιερέων» στην Καθολική Εκκλησία.

Το Βατικανό, υπουγράμμισε, δεν θα κάνει «κανένα βήμα πίσω» στην αντιμετώπιση του ζητήματος ή στις ποινές και τις κυρώσεις που επιβάλει.

Παράλληλα, στρεφόμενος ξανά εναντίον του γάμου ομοφυλόφιλων, ο Φραγκσίκος είπε ότι είναι «δικαίωμα κάθε παιδιού να μεγαλώνει σε μία οικογένεια με έναν πατέρα και μία μητέρα, σε περιβάλλον κατάλληλο για την ανάπτυξη και τη συναισθηματική του ωρίμανση […] σε συνάρτηση με το αρσενικό στοιχείο ενός πατέρα και το θυληκό στοιχείο μίας μητέρας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024