Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο εισαγγελέας κατηγορεί τον Πιστόριους ότι προσπαθεί να καλύψει τα ψέματά του

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τον Πιστόριους ότι προσπαθεί να καλύψει τα ψέματά του

Καταιγισμό ερωτήσεων και έντονες πιέσεις δέχτηκε την Παρασκευή, τρίτη ημέρα της αντεξέτασής του από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ, ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ. Ο Τζ.Νελ κατηγόρησε τον Πιστόριους ότι λέει «ασυναρτησίες» και ότι ψεύδεται, αλλά δέχθηκε την επίπληξη της προέδρου του δικαστηρίου.

Καταιγισμό ερωτήσεων και έντονες πιέσεις δέχτηκε την Παρασκευή, τρίτη ημέρα της αντεξέτασής του από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ, ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο εισαγγελέας επέμεινε με ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα συναγερμού στο σπίτι του 27χρονου Πιστόριους, ζητώντας του να καταθέσει λεπτομέρειες για το αν ο συναγερμός λειτουργούσε ή εάν τον είχε απενεργοποιήσει.

Ο Νελ -που φημίζεται για την σκληρή εξέταση των μαρτύρων και γι΄αυτό έχει το παρατσούκλι «πίτμπουλ»- είπε ότι ο Πιστόριους καταθέτει «ασυναρτησίες».

Αν το σύστημα συναγερμού λειτουργούσε, τότε ανατρέπεται ο ισχυρισμός του Πιστόριους ότι μπέρδεψε τη σύντροφό του για διαρρήκτη όταν την πυροβόλησε έξω από την πόρτα του μπάνιου του σπιτιού του τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο αθλητής κατέθεσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί όλες τις λεπτομέρειες και δήλωσε κουρασμένος.

«Είστε πολύ κουρασμένος για να συνεχίσετε;» τον ρώτησε ο εισαγγελέας αναφερόμενος στο περιεχόμενο της κατάθεσής του.

Δεν χρειάζομαι χρόνο. Είμαι κουρασμένος. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» απάντησε εκείνος.

«Νομίζω ότι προσπαθείτε να καλύψετε ψέματα. Δεν πείθομαι από τις απαντήσεις σας» σχολίασε ο εισαγγελέας.

«Αν είστε κουρασμένος κι αυτός είναι ο λόγος που κάνετε όλα αυτά τα λάθη, θα πρέπει να το πείτε» επενέβη η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα, αλλά εκείνος είπε ότι μπορεί να συνεχίσει την κατάθεσή του. Πάντως, η δικαστής επέπληξε τον εισαγγελέα επειδή χαρακτήρισε τον Πιστόριους ψεύτη. «Σας παρακαλώ να προσέχετε τη γλώσσα σας» του είπε.

Ο Νελ προσπάθησε να καταρρίψει τον ισχυρισμό του Πιστόριους ότι μπέρδεψε την Στέενκαμπ για διαρρήκτη, επισημαίνοντας τις προφανείς ανακολουθίες στην κατάθεσή του.

Ο Πιστόριους ισχυρίζεται ότι ξύπνησε μέσα στη νύχτα και ότι πήγε να κλείσει κάποιους ανεμιστήρες που είχαν αφεθεί ανοιχτοί και ότι δεν άκουσε την Στέενκαμπ να σηκώνεται και να πηγαίνει στο μπάνιο.

Ο εισαγγελέας τον ρώτησε πώς γίνεται να μην άκουσε την Στέενκαμπ, αλλά να άκουσε ένα παράθυρο του μπάνιου να ανοίγει, γεγονός που υποτίθεται ότι τον έκανε να θεωρήσει ότι είχε μπει διαρρήκτης.

Μάλιστα, επέμεινε ότι δεν άκουσε τις κραυγές της Στέενκαμπ όταν πυροβόλησε την πρώτη φορά πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

Ο Τζέρι Νελ χαρακτήρισε «απίθανο» το γεγονός να καθόταν η Στέενκαμπ χωρίς να λέει τίποτα, την ώρα που ο Πιστόριους -μόλις τρία μέτρα μακριά της- τής φώναζε να καλέσει την αστυνομία.

Ο αθλητής είπε ότι δεν μπορεί να το εξηγήσει, αλλά επανέλαβε ότι δεν φώναξε καμία γυναίκα.

Ο παραολυμπιονίκης κατηγορείται για τον φόνο εκ προμελέτης της 29χρονης Στέενκαμπ. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Μάιο.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024