Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κούπες με τον Χίτλερ πωλούνταν στη Γερμανία και κανείς δεν το κατάλαβε

Κούπες με τον Χίτλερ πωλούνταν στη Γερμανία και κανείς δεν το κατάλαβε

Σε μία «ανόητη αλυσίδα από ατυχή περιστατικά» αποδίδει μικρή αλυσίδα επίπλων στη Γερμανία τη διάθεση φλιτζανιών που έφεραν ανάγλυφο αναμνηστικό γραμματόσημο της ναζιστικής εποχής με το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ...

Σε μία «ανόητη αλυσίδα από ατυχή περιστατικά» αποδίδει μικρή αλυσίδα επίπλων στη Γερμανία τη διάθεση φλιτζανιών που έφεραν ανάγλυφο αναμνηστικό γραμματόσημο της ναζιστικής εποχής με το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ…

Το κατάστημα Zurbrueggen απολογήθηκε και ανακάλεσε σχεδόν 5.000 φλιτζάνια και κανάτες του καφέ που φιλοξενούσαν το αχνό πορτρέτο του Χίτλερ, το οποίο συνοδευόταν από μια σφραγίδα με τον αγκυλωτό σταυρό.

Οι κεραμικές κούπες που είχαν κατασκευαστεί στην Κίνα έφεραν ένα τριαντάφυλλο και γραφή στη βρετανική γλώσσα.

Πωλήθηκαν συνολικά 175 φλιτζάνια πριν γίνει αντιληπτή η εικόνα του Χίτλερ.

Μία πελάτισσα του μαγαζιού που παρατηρούσε το φλιτζάνι ενώ έπαιρνε το πρωινό της αναγνώρισε το προφίλ του ναζιστή δικτάτορα. «Νόμιζα ότι δεν είδα καλά» είπε στην εφημερίδα Neue Westfaelische Zeitung.

Η αλυσίδα επίπλων Zurbrueggen απολογήθηκε για το «τραγικό» λάθος, το οποίο απέδωσε σε μία «ανόητη αλυσίδα από ατυχή περιστατικά».

Ο Κινέζος σχεδιαστής των φλιτζανιών επέλεξε λανθασμένα την εικόνα του Χίτλερ χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι. Στη συνέχεια το κατάστημα παρήγγειλε τις κούπες πάλι από λάθος καθώς ο αντιπρόσωπός του στην Κίνα δεν αντιλήφθηκε την «παρουσία» του δικτάτορα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ουδείς αντιλήφθηκε το γραμματόσημο με τον Χίτλερ όταν έφτασαν και ανοίχτηκαν οι παραγγελίες στα καταστήματα στη Γερμανία.

Το κατάστημα, το οποίο πωλούσε τα φλιτζάνια και τις κανάτες σε τιμή ευκαιρίας έναντι 1,99 ευρώ, προσφέρει τώρα δωροεπιταγή 20 ευρώ σε όσους πελάτες του τα αγόρασαν και θέλουν να τα επιστρέψουν.

Η αλυσίδα έχει καταστρέψει τις κούπες που δεν πωλήθηκαν.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στην αστυνομία, όπως ανέφεραν την Παρασκευή οι εισαγγελικές αρχές.

Παρά το σκάνδαλο που έχει προκληθεί πάντως το επίσημο ιστορικό μουσείο της Γερμανίας προτίθεται να αγοράσει ένα από τα φλιτζάνια για να το χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές εκθέσεις του.

Η εισαγγελέας Μπάρμπαρα Φόγκελζανγκ επιβεβαίωσε ότι διενεργείται έρευνα για την υπόθεση των φλιτζανιών που έφεραν το γραμματόσημο με τη σβάστικα.

Η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση «αντισυνταγματικών συμβόλων». Για το λόγο αυτό η αστυνομία θα πρέπει να ερευνήσει το ποιος παρήγγειλε τα φλιτζάνια και ποιος όφειλε να τα ελέγξει προτού τοποθετηθούν στα ράφια του καταστήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024