
ΔΝΤ: Πιθανόν η Ελλάδα να χρειαστεί νέα στήριξη
Την άποψη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι μεγάλες και ενδεχομένως να απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη εξέφρασε από την Ουάσινγκτον ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρέζα Μογκαντάμ.
Την άποψη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι μεγάλες και ενδεχομένως να απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη εξέφρασε από την Ουάσινγκτον ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρέζα Μογκαντάμ.
Στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου ο Μογκαντάμ χαρακτήρισε θετικό γεγονός την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
«Η Ελλάδα εφάρμοσε πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις για να σταθεροποιήσει την οικονομία της», είπε προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα είναι η μεγαλύτερη που έγινε στην Ευρώπη.
Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτίμησε ότι η Ελλάδα πιθανός να χρειαστεί πρόσθετη στήριξη από τη ζώνη του ευρώ την επόμενη διετία.
«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλες», είπε και προσέθεσε πως αυτές θα προσδιορισθούν μετά το καλοκαίρι.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεσσές για παγίδευση Κούλογλου: Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του Χόμπιτ πουλήθηκε για 51.000 δολάρια
- Ο Φουρνιέ ψάχνει τον καλύτερο τατουατζή στην Ελλάδα!
- Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας στον ΕΦΚΑ σε έως 72 δόσεις
- Το ταξίδι της κινέζας μεταφράστριας στην Αλβανία με την πεθερά της – Σε μέντιουμ την αναζητά η αδελφή της
- Σάλος μετά το Μουντιάλ: Οκτώ παίκτες της Τυνησίας θετικοί σε απαγορευμένη ουσία (pic)
