Συνεχίζει να κρατά κλειστό το YouTube η Τουρκία
Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τον αποκλεισμό του YouTube, αψηφώντας τις δικαστικές αποφάσεις.Η τουρκική κανονιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών (BTK) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα τερματίσει τον αποκλεισμό του YouTube, παρά τις δικαστικές αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης.
Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τον αποκλεισμό του YouTube, αψηφώντας τις δικαστικές αποφάσεις.
Η τουρκική κανονιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών (BTK) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα τερματίσει τον αποκλεισμό του YouTube, παρά τις δικαστικές αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης.
«Το μέτρο αποκλεισμού της πρόσβασης στον ιστότοπο youtube.com παραμένει σε ισχύ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΒΤΚ.
Οι αρχές επέβαλαν την απαγόρευση του YouTube στις 27 Μαρτίου, πριν από τις τοπικές εκλογές, έπειτα από εβδομάδες διαρροών στο Διαδίκτυο ηχογραφημένων συνομιλιών που φέρεται ότι αποκάλυπταν διαφθορά στο στενό περιβάλλον του Ερντογάν.
Η πρόσβαση στο Twitter είχε επίσης αποκλεισθεί μέχρι που το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα πως ο αποκλεισμός αυτός παραβιάζει το νόμο.
Την περασμένη Παρασκευή, ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην Άγκυρα αποφάνθηκε πως η απαγόρευση του YouTube παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και έδωσε εντολή να αρθούν οι περισσότεροι από τους περιορισμούς, επικαλούμενο την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Στη θέση των περιορισμών αυτών, απέκλεισε την πρόσβαση σε 15 συγκεκριμένα βίντεο.
Παρά την προσφυγή ενός εισαγγελέα κατά της άρσης της απαγόρευσης, η οποία κατατέθηκε με την επίκληση λόγων κρατικής ασφαλείας, ένα ανώτερο δικαστήριο της Άγκυρας αποφάνθηκε την Τετάρτη κι αυτό υπέρ της άρσης της γενικής απαγόρευσης του YouTube.
Ωστόσο η BTK ανακοίνωσε πως, μολονότι ορισμένοι από τους προσβλητικούς συνδέσμους έχουν αφαιρεθεί, η πρόσβαση σε άλλους αποκλείσθηκε μόνο στην Τουρκία και μπορεί κανείς να τους δει στο εξωτερικό.
Η τουρκική αρχή τηλεπικοινωνιών πρόσθεσε πως η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ «επειδή κάποιο από το αναφερθέν περιεχόμενο συνεχίζει να είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Μία ανάσα από τα 2 ευρώ και με επιδότηση
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)





















![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442