Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Καταδίκη για τη δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν ζητεί η εισαγγελέας

Να καταδικάσουν την πράξη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 27χρονου εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, όπως «η κοινωνία στην Ελλάδα θα καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει κίνητρο τη διαφορετικότητα», ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του πρωτοβάθμιου κακουργιοδικείου, από τους ενόρκους και τους δικαστές.

Να καταδικάσουν την πράξη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 27χρονου εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, όπως «η κοινωνία στην Ελλάδα θα καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει κίνητρο τη διαφορετικότητα», ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του πρωτοβάθμιου κακουργιοδικείου, από τους ενόρκους και τους δικαστές.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε με την πρόταση της την ενοχή, κατά το κατηγορητήριο, των δύο κατηγορουμένων, Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου, για τη δολοφονία του 27χρονου ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με το θύμα, που επέβαινε σε ποδήλατο πηγαίνοντας στην δουλειά του, όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά «δεν αντέχουν στη λογική».

Κατά την εισαγγελική κρίση, «οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με επτά μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής. Το ποιο πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι, από την αρχή, ήταν αποφασισμένοι».

Η εισαγγελέας σχολίασε τη συμπεριφορά των δύο κατηγορουμένων, που αρνούνται ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο είναι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στην υπόθεση που χειρίζονται οι εφέτες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, κάνοντας λόγο για δύο δράστες που απομακρύνθηκαν «ατάραχοι» από τον τόπο του εγκλήματος.

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, «μετά την πράξη τους απομακρύνθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος ατάραχοι, χωρίς να είναι ταραγμένοι ή συγκλονισμένοι. Δεν πήγαν προς τα σπίτια τους, αλλά κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να κάνουν τον γύρο του θριάμβου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία και η ψυχραιμία που αντιμετώπισαν το συμβάν και αναρωτιέμαι: ‘Αυτή η πράξη δεν τους άγγιξε καθόλου;’ Δεν τους δημιούργησε καμία ταραχή; Δεν υπολόγισαν την ανθρώπινη ζωή και την αξία του άλλου ανθρώπου;»

Κυρίως απευθυνόμενη προς τους ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, επισημαίνοντας τους ότι εκπροσωπούν την κοινωνία, η εισαγγελέας, στις καταληκτικές φράσεις της πρότασης της, τους ζήτησε να καταδικάσουν την πράξη των δύο κατηγορουμένων για τη στυγερή δολοφονία που είχε κίνητρο τη διαφορετικότητα, ως πράξη ξένη προς τον πολιτισμό της χώρας: «Να τους καταδικάσετε, όπως η κοινωνία στην Ελλάδα -με τις αξίες που έχουν γαλουχηθεί τα παιδιά και οι νέοι- θα καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει σαν κίνητρο τη διαφορετικότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024