Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρές επιθέσεις με τουλάχιστον 13 νεκρούς στη Βαγδάτη

Αιματηρές επιθέσεις με τουλάχιστον 13 νεκρούς στη Βαγδάτη

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων συγκλόνισε την Τετάρτη πέντε περιοχές της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι και να τραυματισθούν τουλάχιστον 55. Ο κύκλος βίας στη χώρα έχει αναζωπυρωθεί εν όψει των βουλευτικών εκλογών -της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2011- της 30ής Απριλίου.

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων συγκλόνισε την Τετάρτη πέντε περιοχές της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι και να τραυματισθούν τουλάχιστον 55.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Καντιμίγια, Μπάρικ Σααντούν, Ταρίγια και αλ Σάαμπ, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, καθώς και σε μια βιομηχανική περιοχή ανατολικά της ιρακινής πρωτεύουσας.

Ο κύκλος βίας στη χώρα έχει αναζωπυρωθεί εν όψει των βουλευτικών εκλογών -της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2011- που έχουν προγραμματισθεί για τις 30 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι επιδιώκει μια τρίτη θητεία καθώς η κυβέρνησή του, με επικεφαλής τους σιίτες, αντιμετωπίζει εντεινόμενη αντιπολίτευση στις επαρχίες όπου κυριαρχούν οι σουνίτες.

Την Τρίτη, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βίαια επεισόδια στο Ιράκ, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας υποστήριξαν πως σκότωσαν 25 αντάρτες οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν σε στρατιωτική βάση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024