Ξεμπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Μετά την απομάκρυνση του πρώην γγ της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, ξεμπλόκαρε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που εκκρεμούσε επί μήνες στην αρμόδια Επιτροπή. Όπως έγινε γνωστό, εισάγεται για δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή αύριο, Πέμπτη.
Μετά την απομάκρυνση του πρώην γγ της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, ξεμπλόκαρε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που εκκρεμούσε επί μήνες στην αρμόδια Επιτροπή. Όπως έγινε γνωστό, εισάγεται για δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή αύριο, Πέμπτη.
Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο και έχει ολοκληρωθεί η πρώτη ανάγνωσή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, στις αρχές Δεκεμβρίου.
Εισηγητές έχουν οριστεί από τη ΝΔ ο Ανδρέας Κουτσούμπας και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Κατά τη διαδικασία της πρώτης ανάγνωσης και την ψηφοφορία επί της αρχής, η ΝΔ είχε ψηφίσει «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ «παρών», το ΠΑΣΟΚ «ναι», οι ΑΝΕΛ είχαν επιφυλαχθεί, η ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει «ναι», το ΚΚΕ «όχι» και η ΧΑ «όχι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ποια ομάδα της Euroleague στοχεύει στον Μαλακάι Φλιν»
- Ποιοι είναι οι 15 «γαλάζιοι» σε «ΟΠΕΚΕΠΕ 2» και «ΟΠΕΚΕΠΕ 3» – Καραμανλής και Παπακώστα για κακούργημα, Χατζηβασιλείου και Αθανασίου στη νέα δικογραφία
- Οι πασχαλινές αγορές στο pink τους
- Καύσιμα: Στην πρώτη δεκάδα των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο, η Ελλάδα
- Πλακιάς για κόμμα Καρυστιανού: Τα περιστέρια συνήθως έχουν χαμηλές πτήσεις
- Πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος»: Τί πρόκειται να γίνει
