Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Kuga Hands-Free Tailgate: Το μαγικό άγγιγμα της τεχνολογίας

Ford Kuga Hands-Free Tailgate: Το μαγικό άγγιγμα της τεχνολογίας

Ένα καινοτόμο σύστημα που επιτρέπει το άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών χωρίς τη χρήση των χεριών, αναδεικνύεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά του νέου Ford Kuga.

Μεγαλύτερο χώρο αποσκευών αλλά και πιο εύκολα προσβάσιμο υπόσχεται το νέο Ford Kuga, προσφέροντας ανάμεσα στο πλήθος των καινοτόμων χαρακτηριστικών του, ένα σύστημα που επιτρέπει το άνοιγμα της πέμπτης πόρτας χωρίς τη χρήση των χεριών.

Ο συγκεκριμένος αυτοματισμός, ο οποίος αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στην κατηγορία των μεσαίων διαστάσεων SUV, χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στον πίσω προφυλακτήρα και έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν την ηθελημένη κίνηση του ποδιού του οδηγού ή όποιου άλλου φέρει το κλειδί του αυτοκινήτου.

Το γεγονός αυτό διασφαλίζει ότι η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου συστήματος και συνεπώς το αυτόματο άνοιγμα του χώρου αποσκευών δεν θα πραγματοποιηθεί τυχαία ή από κάποιο μη εξουσιοδοτημένο ατόμο. Άλλωστε, με σκοπό την τελειοποίηση του συγκεκριμένου συστήματος, η Ford χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του και ομάδα εθελοντών.

«Όλοι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να στεκόμαστε με φορτωμένα χέρια πίσω από το αυτοκίνητο και να ευχόμαστε να εμφανιστεί ένας από μηχανής θεός να ανοίξει την πόρτα του χώρου αποσκευών», δήλωσε ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing, Sales & Service της Ford Ευρώπης.

«Το σύστημα Hands-Free Tailgate προσφέρει μια τεχνολογία την οποία οι πελάτες μας πραγματικά υιοθετούν, μια έξυπνη λύση που κάνει την καθημερινότητά τους πραγματικά πιο εύκολη», πρόσθεσε.

Η απήχηση του συστήματος Hands-Free Tailgate στο ευρωπαϊκό κοινό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της χρηστικότητάς του. Κατά μέσο όρο, περίπου οι μισοί ιδιοκτήτες του νέου Ford Kuga επέλεξαν τη… μαγική πέμπτη πόρτα, ποσοστό που στην περίπτωση της Ολλανδίας φτάνει το 94%.

Ο αυτοματισμός της πόρτας του χώρου αποσκευών δεν αποτελεί, φυσικά, τη μοναδική καινοτομία που έχει να παρουσιάσει η δεύτερη, κατά σειρά, γενιά του Ford Kuga.

To δημοφιλές SUV, το οποίο προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις βενζίνης ή diesel, εξοπλίζεται με ένα εξίσου προηγμένο σύστημα αυτόματης στάθμευσης (Active Park Assist), όπως άλλωστε και με σύστημα αυτόματης ακινητοποίησης (Active City Stop), το οποίο αποτρέπει ενδεχόμενη σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα, μέχρι η ταχύτητα κίνησης να ξεπεράσει τα 30 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024