Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dow Jones Newswires: Την Τετάρτη η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές

Dow Jones Newswires: Την Τετάρτη η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές. «Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει τα πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογο από όταν εντάχτηκε στο πρόγραμμα στήριξης» αναφέρει το πρακτορείο.

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει τα πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογο από όταν εντάχτηκε στο πρόγραμμα στήριξης» αναφέρει το πρακτορείο.

Το πιθανότερο η Ελλάδα να βγει με πενταετές ομόλογο ύψους 2 δις. ευρώ, ενώ τραπεζικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν ότι το επιτόκιο θα κυμαίνεται μεταξύ 4,75% και 5,25%.

Σε άρθρο της την Δευτέρα με τίτλο«η Ελλάδα πλησιέστερα στην ανάσταση των αγορών ομολόγων»η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδα Wall Street Journal κάνει λόγο για επιστροφή της χώρας μας στιςαγορές.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian ανέφερε ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Ελλάδα, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, θα επιστρέψει στις διεθνείςαγορές, ενδεχομένως ίσως και από τη Δευτέρα, επωφελούμενη και τη μείωση των αποδόσεων στα δεκαετή ομόλογά της.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, τραπεζίτες στην Αθήνα -που ήρθαν σε επαφή με την εφημερίδα- επιβεβαίωσαν ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να προσλαμβάνει διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan και Goldman Sachs, με σκοπό να μεσολαβήσουν για λογαριασμό της.

Τις πληροφορίες αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega ο κ. Κεδίκογλου αρκέστηκε να δηλώσει ότι η έξοδος στις αγορές θα γίνει «σωστά για την οικονομία μας», σημειώνοντας πως δεν έχει πληροφόρηση σχετικά με τον χρόνο της εξόδου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024