Στην απεργία της 9η Απριλίου συμμετέχουν γιατροί και φαρμακοποιοί
Την απόφαση της συμμετοχής στην απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.
Την απόφαση της συμμετοχής στην απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τασσόμενος «ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ενημερώνοντας το κοινό ότι τα φαρμακεία την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά. Ωστόσο, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθιύν από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Γιατροί και φαρμακοποιοί δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα των άλλων κοινωνικών φορέων και «παλεύουν προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και να δούμε την κοινωνία να επιβιώνει και να αναπτύσσεται», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί μάλιστα ότι, εάν δεν σταματήσει η πολιτική περιορισμού βασικών τομέων του δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία, η κοινωνία θα οδηγηθεί σε τέλμα και καταστροφή, υπενθυμίζοντας τα τρία εκατομμύρια των ανασφάλιστων συμπολιτών μας και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
«Η διατυμπανισθείσα ανάκαμψη θέλει ζώσα την κοινωνία, θέλει να υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες προσφερόμενες από το κράτος, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση, και όχι θνησιγενή κοινωνία με πληθυσμό ο οποίος όχι μόνο δεν έχει τα προς το ζην, αλλά ούτε καν τη δυνατότητα για στοιχειώδη περίθαλψη και εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.
health.in.gr
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
- Κέιτι Πέρι: Πέταξε την πιστωτική της κάρτα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι γιατί δεν είχε κέρματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442