Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάπτυξη της Κίνας με ρυθμό 7,6% προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Ανάπτυξη της Κίνας με ρυθμό 7,6% προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Την εκτίμηση ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού θα έχουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη το 2014, παρά την απόσυρση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, εκφράζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα. Ειδικότερα, στην Κίνα η ανάπτυξη θα μετριαστεί ελαφρά στο 7,6% το 2014, από 7,7% το 2013. Εξαιρουμένης της Κίνας, οι αναπτυσσόμενες χώρες στην περιοχή θα αναπτυχθούν κατά  5%, ελαφρώς χαμηλότερα από το 5,2% του προηγούμενου έτους.

Την εκτίμηση ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού θα έχουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη το 2014, παρά την απόσυρση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εκφράζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη της Ανατολικής Ασίας θα ανέλθει σε μέσα επίπεδα στο 7,1%, ήτοι σε μεγάλο βαθμό θα είναι αμετάβλητη σε σχέση με το 2013. Ως αποτέλεσμα, η Ανατολική Ασία θα παραμείνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του κόσμου, παρά την επιβράδυνση από το μέσο ρυθμό ανάπτυξης του 8% της περιόδου 2009 – 2013 .

Στην Κίνα η ανάπτυξη θα μετριαστεί ελαφρά στο 7,6% το 2014, από 7,7% το 2013. Εξαιρουμένης της Κίνας, οι αναπτυσσόμενες χώρες στην περιοχή θα αναπτυχθούν κατά 5%, ελαφρώς χαμηλότερα από το 5,2% του προηγούμενου έτους.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η ισχυρότερη παγκόσμια ανάπτυξη το 2014 θα βοηθήσει περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού να αναπτυχθεί με σχετικά σταθερό ρυθμό, παρά τις αυστηρότερες παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Πάντως, η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί πως οι μικρότερες οικονομίες της περιοχής αντιμετωπίζουν το κίνδυνο υπερθέρμανσης, ο οποίος θα μπορούσε να απαιτήσει περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Τέλος, στους δυνητικούς κινδύνους για την περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού η Παγκόσμια Τράπεζα συμπεριλαμβάνει την πιο αργή από την αναμενόμενη ανάκαμψη στις προηγμένες οικονομίες, την αύξηση των διεθνών επιτοκίων και την αυξημένη μεταβλητότητα στις τιμές των εμπορευμάτων εξαιτίας των πρόσφατων γεωπολιτικών εντάσεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024