Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρώσοι διπλωμάτες: Μετά την Κριμαία, έρχεται η... Βενετία

Ρώσοι διπλωμάτες: Μετά την Κριμαία, έρχεται η… Βενετία

Σε ηχογραφημένη συνομιλία που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, δύο Ρώσοι, οι οποίοι φέρονται να είναι διπλωμάτες, αστειεύονται για το ποιες περιοχές θα πρέπει να προσαρτήσει η Ρωσία μετά την Κριμαία. «Έχουμε την Κριμαία, αλλά δεν έχουμε τελειώσει εκεί. Στο μέλλον θα πάρουμε την Καταλονία σας και τη Βενετία και επίσης τη Σκωτία και την Αλάσκα» ακούγεται να λέει φωνή που αποδίδεται στον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ερυθραία.

Σε ηχογραφημένη συνομιλία που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, δύο Ρώσοι, οι οποίοι φέρονται να είναι διπλωμάτες, αστειεύονται για το ποιες περιοχές θα πρέπει να προσαρτήσει η Ρωσία μετά την Κριμαία.

Η συνομιλία, της οποίας η αυθεντικότητα δεν έχει διαπιστωθεί, διέρρευσε στο YouTube. Σε αυτήν ακούγονται δύο φωνές που αποδίδονται στον Ιγκόρ Τσουμπάροφ, πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ερυθραία και τον Σεργκέι Μπακάραφ, πρεσβευτή στη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι να συζητούν για τις… επόμενες κινήσεις της Ρωσίας.

«Έχουμε την Κριμαία, αλλά δεν έχουμε τελειώσει εκεί. Στο μέλλον θα πάρουμε την Καταλονία σας και τη Βενετία και επίσης τη Σκωτία και την Αλάσκα» ακούγεται να λέει φωνή που αποδίδεται στον Τσουμπάροφ, ενώ ακολουθούν γέλια.

Στη συνέχεια, η φωνή που αποδίδεται στον Τσουμπάροφ ακούγεται να λέει ότι η Μόσχα θα κινηθεί εναντίον «όλων εκείνων των γα****νων χωρών που βρίσκονται στα σύνορα» με τη Ρωσία, όπως η Εσθονία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Προσθέτει ότι ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στην Ερυθραία έχει δηλώσει ότι εύχεται να μπορούσε η Ρωσία «να πάρει πίσω» τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Στο τέλος, οι δύο πρεσβευτές συμφωνούν ότι είναι καλύτερα να αφήσουν τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα «σκ**ά της Βαλτικής» στην ΕΕ προς το παρόν και η φωνή που αποδίδεται στον Μπακάρεφ ακούγεται να λέει ότι θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να κινηθεί η Μόσχα κατά της Καλιφόρνια ή του Μαϊάμι.

«Ακριβώς, στη Μαϊαμοχώρα ζουν 95% ρώσοι πολίτες» ακούγεται να λέει ο Τσουμπάροφ. «Έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε δημοψήφισμα» συνεχίζει, ενώ ο Μπακάρεφ προτείνει δημοψήφισμα και για τη «Λονδινοχώρα», προκαλώντας το γέλιο του συναδέλφου του.

Εκτιμάται ότι η διαρροή της συνομιλίες μπορεί να αποτελεί κίνηση αντιποίνων στη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά της ΕΕ.

Η Μόσχα μάλλον διασκέδασε με τη διαρροή, δεδομένου ότι αυτή αφορά χαμηλόβαθμούς ρώσους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, επίσημη ρωσική πηγή δήλωσε ότι η Νούλαντ δεν βρίζει μόνο στα αγγλικά, αλλά και στα ρώσικα, είπε: «Εάν αυτή ήταν η απάντησή τους στις έντονες εκφράσεις της Νούλαντ, τότε να είναι σίγουροι ότι κανείς ρώσος πρεσβευτής δεν μπορεί να τα βάλει μαζί της όταν βρίζει στα ρώσικα».

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Ρωσία ευθύνεται για τη διαρροή της συνομιλίας της Νούλαντ.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έγραψε στο Facebook ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που συνομιλούν στο ηχητικό απόσπασμα, αλλά πρόσθεσε ότι στη φωτογραφία που συνοδεύει τη συνομιλία στο YouTube ο Μπακάρεφ δεν μοιάζει καθόλου με το πώς είναι στην πραγματικότητα.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, πραγματοποιείται ένας «πόλεμος» λέξεων και διαρροών ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024