Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν οι τόκοι των καταθέσεων στο Ε1
Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν φέτος τα ποσά των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις. Έτσι δεν θα ισχύσει το περσινό καθεστώς, με βάση το οποίο απαλλάσσονταν από την υποχρέωση αυτή όσοι φορολογούμενοι είχαν τόκους από καταθέσεις, έως 250 ευρώ.
Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν φέτος τα ποσά των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις. Έτσι δεν θα ισχύσει το περσινό καθεστώς, με βάση το οποίο απαλλάσσονταν από την υποχρέωση αυτή όσοι φορολογούμενοι είχαν τόκους από καταθέσεις, έως 250 ευρώ.
Σημειώνεται πως εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χ.Θεοχάρη, προβλέπει πως οι τόκοι θα πρέπει να δηλωθούν στους κωδικούς 667- 668 ανεξαρτήτως ύψους.
Αυτόματα η αναγραφή αυτών των ποσών στο έντυπο συνεπάγεται τον συνυπολογισμό τους στα εισοδήματα που υπόκεινται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% και σε περίπτωση που υπάρχουν και εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια στο άθροισμά τους για να προκύψει η φορολογητέα βάση της εισφοράς.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος που το 2013 εισέπραξε από τόκους καταθέσεων 13.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει για πρώτη φορά φόρο 1%, δηλαδή 130 ευρώ αφού η εισφορά αλληλεγγύης αφορά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ από οποιαδήποτε πηγή.
Αν ο ίδιος έχει και εισόδημα 5.000 ευρώ από ενοίκια τότε τα δύο εισοδήματα θα προστεθούν και επί του συνολικού ποσού θα υπολογισθεί η εισφορά αλληλεγγύης δηλαδή 1% στα 18.000 ευρώ, δηλαδή φόρος 180 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαλαμίνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που παρέσυρε 12χρονη με περιπολικό
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
- Μια πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Κάιλι Μινόγκ
- Μάης του ’68: Οι τοίχοι έχουν αυτιά, έχουν και φωνή
- Ο Σιμεόνε παραδέχθηκε την Άρσεναλ: «Άξιζε να προκριθεί, δεν αποκλειστήκαμε λόγω διαιτησίας»
- Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 72 χλμ. με πατίνι στη Συγγρού – Δείτε βίντεο
- Τα φωτοβολταϊκά ακτίδα φωτός στην ενεργειακή κρίση – Έκθεση προβλέπει φθηνότερο ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442