Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναβάθμιση της ΔΕΗ από την S&P κατά τρεις βαθμίδες

Αναβάθμιση της ΔΕΗ από την S&P κατά τρεις βαθμίδες

Την αναβάθμισή της κατά 3 βαθμίδες από την Standard & Poor’s (σε «B» από «CCC»), με σταθερές προοπτικές, ανακοίνωσε η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σταθμό στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στις πιο αντίξοες συνθήκες της μεγαλύτερης κρίσης, που γνώρισε η χώρα, τις τελευταίες δεκαετίες. Την απόφαση αυτή η S&P στηρίζει στη σύναψη του 5ετούς κοινοπρακτικού δανείου και τον περιορισμό του κινδύνου αναχρηματοδότησης της ΔΕΗ μέχρι το 2019.

Την αναβάθμιση κατά 3 βαθμίδες από την Standard & Poor’s (σε «B» από «CCC») ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σημαντική αυτή αναβάθμιση αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια που κατέβαλε η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, για να αντεπεξέλθει στις πιο αντίξοες συνθήκες της μεγαλύτερης κρίσης, που γνώρισε η χώρα, τις τελευταίες δεκαετίες.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s στην έκθεσή του, το σκεπτικό της αναβάθμισης βασίστηκε κυρίως:

– Στη «σύναψη του πενταετούς διάρκειας κοινοπρακτικού δανείου με τις ελληνικές τράπεζες, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, καθώς και στην πρόσφατη σύναψη των δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με κοινοπραξία ξένων τραπεζών, της οποίας ηγείται η γερμανική τράπεζα KfWii».

Επίσης, στο «σημαντικό περιορισμό του κινδύνου αναχρηματοδότησης μέχρι το 2019, γεγονός που επιτρέπει στη ΔΕΗ το χρονικό περιθώριο, για να βελτιώσει την κερδοφορία της και να ενισχύσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση».

– Στις «σταθερές προοπτικές» για τη ΔΕΗ, αλλά και στην εκτίμησή του ότι «η ΔΕΗ θα περιορίσει τα επόμενα δύο χρόνια τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει».

– Στις «πολύ καλές σχέσεις της εταιρείας με τις ελληνικές τράπεζες, όπως αποτυπώνεται από την πρόσφατη συμφωνία αναχρηματοδότησης» και «στη συνετή διαχείριση της εταιρείας από τη διοίκηση».

Υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου 2,2 δισ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ΔΕΗ επιβεβαιώνεται και από την υπογραφή δανείου, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων χθες (Τρίτη).

Είναι το μεγαλύτερο σε ποσό κοινοπρακτικό πενταετούς διάρκειας δάνειο, το οποίο έχει συναφθεί με ελληνική εταιρεία, τονίζεται.

Σε αυτό συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά οι τράπεζες Alpha, Αττικής, Εθνική, Eurobank & Πειραιώς.

Με το δάνειο αυτό, η ΔΕΗ ΑΕ επιτυγχάνει σημαντική επιμήκυνση των δανειακών της υποχρεώσεων και περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024